Voren Bafet zaradio 12 milijardi dolara na akcijama

Bez autora
Aug 06 2018

Berkšir hatavej, investicioni fond u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta, objavio je rast profita za drugi kvartal ove godine od čak 67 odsto. Tolikom rastu doprineli su bolji poslovni rezultati osiguravajućeg dela biznisa, ali i novi računovodstveni propisi.Ukupna neto dobit Bafetovog koncerna bila je u drugom kvartalu 12 milijardi dolara i bio je tri puta veći u odnosu na prošlu godinu, a predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je Berkšir hatavej prvi put za devet godina imao gubitak, i to u iznosu od 1,1 milijarde dolara.

Voren Bafet zaradio 12 milijardi dolara na akcijamaBerkšir hatavej, investicioni fond u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta, objavio je rast profita za drugi kvartal ove godine od čak 67 odsto.

Tolikom rastu doprineli su bolji poslovni rezultati osiguravajućeg dela biznisa, ali i novi računovodstveni propisi.

Ukupna neto dobit Bafetovog koncerna bila je u drugom kvartalu 12 milijardi dolara i bio je tri puta veći u odnosu na prošlu godinu, a predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je Berkšir hatavej prvi put za devet godina imao gubitak, i to u iznosu od 1,1 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik