Sajam "Dani maline" 13. i 14. avgusta

Bez autora
Aug 13 2018

Tradicionalni 12. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline" biće održan u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. avgusta, u Bratuncu.Termin održavanja sajma pomjeren je u odnosu na prethodne godine kada je organizovan krajem juna. Ove godine, sajam će biti održan istovremeno sa tradicionalnim bratunačkim vašarom koji se organizuje za na pravoslavni praznik Makivije, kada se u ovom gradiću i kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice okupi po nekoliko hiljada građana Podrinja, Birča i Azbukovice iz susjedne Srbije.

Sajam Tradicionalni 12. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline" biće održan u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. avgusta, u Bratuncu.

Termin održavanja sajma pomjeren je u odnosu na prethodne godine kada je organizovan krajem juna.

Ove godine, sajam će biti održan istovremeno sa tradicionalnim bratunačkim vašarom koji se organizuje za na pravoslavni praznik Makivije, kada se u ovom gradiću i kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice okupi po nekoliko hiljada građana Podrinja, Birča i Azbukovice iz susjedne Srbije.

Posjetioci će ove godine imati priliku da, osim vašarskih sadržaja, obiđu i sajamske štandove što će omogućiti mnogo bolju posjećenost i promet na sajmu.

Osim izložbenog dijela, u okviru sajma biće održano više stručnih predavanja iz oblasti različitih grana poljoprivredne proizvodnje.

U programu su i gastro-fest, kulturno-umjetnički program, dodjela priznanja najuspješnijim uzgajivačima maline, takmičenje u izboru najboljih kolača od malina, izbor i dodjela nagrada za najuređenije dvorište, te izložba pasa.

Organizator sajma je opština Bratunac, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i još nekoliko sponzora.

Otvaranje sajma najavljeno za ponedjeljak, 13. avgust, u 11.00 časova ispred sportske dvorane u Bratuncu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik