Falio jedan papir za rušenje na Kopu

Bez autora
Aug 08 2018

Da li će, i kada, biti srušen nelegalno podignut objekat na Pančićevom vrhu, niko od nadležnih ne želi precizno da kaže. Nedostatak jednog papira sprečio je za utorak zakazano rušenje rugla na vrhu Kopaonika. Naime, dok Ministarstvo građevine ističe da je sve bilo spremno, osim policijske asistencije prilikom rušenja, u Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je nedostajao dokument u kojem se navodi da je rušenje pokušano i bez policije.Razna tumačenja Zakona o policiji dovela su do toga da asistencija policije izostane, građevinska inspekcija i nadležna firma za rušenje ne dođe, a da objekat u utorak nesmetano radi, jer je dovučen agregat.

Falio jedan papir za rušenje na KopuDa li će, i kada, biti srušen nelegalno podignut objekat na Pančićevom vrhu, niko od nadležnih ne želi precizno da kaže. Nedostatak jednog papira sprečio je za utorak zakazano rušenje rugla na vrhu Kopaonika.

Naime, dok Ministarstvo građevine ističe da je sve bilo spremno, osim policijske asistencije prilikom rušenja, u Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je nedostajao dokument u kojem se navodi da je rušenje pokušano i bez policije.

Razna tumačenja Zakona o policiji dovela su do toga da asistencija policije izostane, građevinska inspekcija i nadležna firma za rušenje ne dođe, a da objekat u utorak nesmetano radi, jer je dovučen agregat.

- Izostanak asistencije policije u rušenju objekta na Kopaoniku bio je opravdan i u skladu sa zakonom, jer od strane Ministarstva građevine nije priložena potpuna dokumentacija - kažu u MUP.

- Tačnije, Ministarstvo građevine je dostavilo zahtev za pružanje policijske pomoći prilikom rušenja objekta na Kopaoniku, uz koji nije priložen odgovarajući dokaz da je rušenje pokušano bez pružanja policijske pomoći.

Kako dalje navode u MUP, članom 53 Zakona o policiji, propisano je da se policijska pomoć pruža kada se u sprovođenju izvršenja osnovano očekuje otpor, dok je odbredbama člana 54 predviđeno da uz zahtev za pružanje pomoći bude priložen i akt kojim se dokazuje da je pokušano izvršenje bez pružanja policijske pomoći.

- Policijska stanica u Brusu je 27. jula dobila zahtev za pružanje asistencije povodom uklanjanja spornog objekta - ističu u MUP.

- Kako on nije bio u skladu sa pomenutim odredbama, i nije dostavljen dokaz da je pokušano rušenje bez pomoći policije, 30. jula je obavešten podnosilac zahteva o formalnim nedostacima i da dostavi potrebnu dokumentaciju. Do danas to nije učinjeno, pa asistencija nije mogla biti pružena.

Famozni objekat na vrhu Kopaonika podignut je još prošle godine, a razna rešenja za rušenje stižu od početka 2018. godine. Iako je postojala dozvola, od pre nekoliko godina, da se na tom mestu podigne mali ski-bar, ruglo je naraslo na više od 1.000 metara kvadratnih, uz koji je iskopana i velika septička jama.

Vlasnik na papiru je izvesna Snežana Mitković iz Smedereva, ali se odavno spekuliše da je ona samo maska za drugog investitora. Ispred samog lokala, meštani pričaju da najviše viđaju, naročito kada se gradi i zida, automobile sa kosovskim, smederevskim tablicama ili bez ikakvih tablica.

(Ne)dozvoljeni priključak

Nadležnii u Ministarstvu građevine izjavili su da su svi uslovi bili ispunjeni za rušenje objekta, čak i da su "Skijališta Srbije" isključila struju i vodu. Ostaje nepoznato zbog čega je ovo javno preduzeće uopšte i dozvolilo da se ilegalni objekat priključi na njihovu elektro i vodovodnu mrežu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik