Prodaju imovinu Oboda za 2,75 miliona

Bez autora
Aug 09 2018

Stečajna uprava Elektroindustrije Obod raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 2,75 miliona eura. Na prodaju su ponuđene nekretnine na Cetinju, odnosno gornji kompleks fabrika, po početnoj cijeni od 2,61 milion eura. Prodaju se i poslovni prostor u Pančevu i alat i oprema fabrike na Cetinju, po početnim cijenama od 39,9 hiljada eura, odnosno 99 hiljada eura. Navedena imovina se prodaje u viđenom stanju, bez prava na bilo kakvu reklamaciju i bez garancije prodavca za eventualne skrivene mane ili funkcionalne nedostatke na imovini. Zainteresovani ponuđači za kupovinu mogu dostaviti ponude koje su niže od početnih cijena uz obaveznu uplatu depozita, ali takve ponude ne obavezuju stečajnog upravnika ni u jednom slučaju da ih prihvati i izabere za najpovoljnijeg ponuđača, čak ni u slučaju da takva ponuda bude jedina.

Prodaju imovinu Oboda za 2,75 milionaStečajna uprava Elektroindustrije Obod raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 2,75 miliona eura.

Na prodaju su ponuđene nekretnine na Cetinju, odnosno gornji kompleks fabrika, po početnoj cijeni od 2,61 milion eura.

Prodaju se i poslovni prostor u Pančevu i alat i oprema fabrike na Cetinju, po početnim cijenama od 39,9 hiljada eura, odnosno 99 hiljada eura.

Navedena imovina se prodaje u viđenom stanju, bez prava na bilo kakvu reklamaciju i bez garancije prodavca za eventualne skrivene mane ili funkcionalne nedostatke na imovini.

"Zainteresovani ponuđači za kupovinu mogu dostaviti ponude koje su niže od početnih cijena uz obaveznu uplatu depozita, ali takve ponude ne obavezuju stečajnog upravnika ni u jednom slučaju da ih prihvati i izabere za najpovoljnijeg ponuđača, čak ni u slučaju da takva ponuda bude jedina", navodi se u oglasu.

Rok za dostavljanje ponuda je 11. septembar do 12 sati i 30 minuta, a njihovo otvaranje je zakazano istog dana u Privrednom sudu.

Pravo učešća na javnom prikupljanju ponuda imaju kompanije i pojedinci koji dostave ponudu i uplate predviđeni depozit.

Za kupovinu nekretnina na Cetinju, odnosno gornjeg kompleksa fabrike, ponuđači su dužni da uplate depozit od dva odsto od iznosa početne cijene.

Podsjećamo, stečaj u cetinjsku fabriku bijele tehnike uveden je 2008. godine, a potom novi u aprilu 2012. godine.

Radničko nezadovoljstvo traje oko 15 godina, tokom kojih su brojnim pregovorima i štrajkovima tražili ispunjenje prava iz radnog odnosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik