Slovenci ne prestaju da odvlače radnike iz BiH

Bez autora
Aug 12 2018

Da potreba slovenačkih poslodavaca za radnicima iz BiH ne jenjava potvrđuju novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje BiH, u okviru sporazuma o saradnji sa Slovenijom.Prema najnovijim oglasima, tri slovenačka poslodavca traže sedam radnika, a šansu da dođu do posla imaju nezaposleni kuvari, vozači i monteri. Kako je navedeno u jednom od konkursa, firma “Cleangrad” iz slovenačke opštine Ljutomer traži pet montera metalnih konstrukcija. Oni će imati priliku da rade 12 mjeseci za platu od 900 evra i obezbijeđen smještaj. Slovenački poslodavac od budućih radnika traži da imaju završenu osnovnu školu ili trogodišnju srednju školu.

Slovenci ne prestaju da odvlače radnike iz BiHDa potreba slovenačkih poslodavaca za radnicima iz BiH ne jenjava potvrđuju novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje BiH, u okviru sporazuma o saradnji sa Slovenijom.

Prema najnovijim oglasima, tri slovenačka poslodavca traže sedam radnika, a šansu da dođu do posla imaju nezaposleni kuvari, vozači i monteri.

Kako je navedeno u jednom od konkursa, firma “Cleangrad” iz slovenačke opštine Ljutomer traži pet montera metalnih konstrukcija. Oni će imati priliku da rade 12 mjeseci za platu od 900 evra i obezbijeđen smještaj. Slovenački poslodavac od budućih radnika traži da imaju završenu osnovnu školu ili trogodišnju srednju školu.

Posao građanima BiH nudi i gostionica u Cerknici, koja traga za kuvarom. Zainteresovani treba da posjeduju srednju stručnu školu iz oblasti kulinarstva, te godinu radnog iskustva, a onaj ko dobije posao primaće 900 evra mjesečno.

Priliku za posao imaju i nezaposleni vozači. Autoprevoznik iz Kopra traži vozača teretnog vozila koji posjeduje vozačku dozvolu sa kategorijama B, C i CE, te radnim iskustvom od pet godina. Smještaj je obezbijeđen, a mjesečna plata iznosi 950 evra.

BiH sa Slovenijom ima sporazum o zapošljavanju radnika svih profila koji je na snazi od 2013. godine i od tada do 30. aprila ove godine u Sloveniju je otišlo 24.216 građana.

Posao kod slovenačkih privrednika posredstvom agencije samo lani su dobila 9.923 radnika iz BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik