Kompleks "Muška voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju

Bez autora
Aug 13 2018

Kompleks "Muška voda" itekako je poznat brend širom regije, ali i dalje. Međutim, uprkos potencijalu zračne banje, čistoj vodi i ugodnoj temperaturi šuma na Konjuhu, još je u stečaju i prodaja je pet puta propala, a cijena se smanjuje. U prvoj prodaji je iznosila tri miliona i 432 hiljade KM, a trenutna je došla na nešto više od dva miliona KM. U toku je sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se, najvjerovatnije, objaviti i šesta prodaja kompleksa "Muška voda" u kojem je Vlada TK odobrila smanjenje za pet posto od ove, posljednje cijene pete prodaje. Treba napomenuti da je Vlada preuzela, zajedno s Ministarstvom i Direkcijom regionalnih cesta, da urede put od Kladnja do Muške vode - pojasnio je kantonalni ministar turizma Mirsad Gluhić.

Kompleks "Muška voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju Kompleks "Muška voda" itekako je poznat brend širom regije, ali i dalje. Međutim, uprkos potencijalu zračne banje, čistoj vodi i ugodnoj temperaturi šuma na Konjuhu, još je u stečaju i prodaja je pet puta propala, a cijena se smanjuje.

U prvoj prodaji je iznosila tri miliona i 432 hiljade KM, a trenutna je došla na nešto više od dva miliona KM.

- U toku je sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se, najvjerovatnije, objaviti i šesta prodaja kompleksa "Muška voda" u kojem je Vlada TK odobrila smanjenje za pet posto od ove, posljednje cijene pete prodaje. Treba napomenuti da je Vlada preuzela, zajedno s Ministarstvom i Direkcijom regionalnih cesta, da urede put od Kladnja do Muške vode - pojasnio je kantonalni ministar turizma Mirsad Gluhić.

Već je uloženo 200 hiljada KM u jednu dionicu puta od Kladnja prema Muškoj vodi, a odobreno je još sredstava za uređenje ove putne komunikacije.

- Od početka godine vode se određene aktivnosti putem Ministarstva, Vlade i Skupštine. Dionica puta prema „Muškoj vodi“, inače najteža dionica, obuhvaćena je sredstvima Direkcije za ovu godinu u iznosu od milion i 550 hiljada KM - dodao je načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

U Općini i resornom ministarstvu smatraju da je ovo dobar signal za potencijalne investitore za kompleks „Muška voda“, koji ima potencijal zračne banje, ali i za razvoj sporta.

Naime, ovdje su u doba bivše Jugoslavije mnoge sportske ekipe dolazile na visinske pripreme, a kako je smješten u okrugu zaštićenog pejzaža Konjuh, to dovoljno govori o mnogim drugim pogodnostima koje bi mogao ponuditi.

Osim hotela, ovaj kompleks obuhvata bungalove, lovačku kuću, ski-stazu te igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik