U planu otvaranje još jednog pogona fabrike Pasubio

Bez autora
Aug 14 2018

Početkom ovog meseca počela je rekonstrukcija dela deonice Mišar-Orašac u Šapcu, koja prolazi pored fabrike Pasubio, a prema navodima, italijanski proizvođač kožnih sedišta za automobile planira otvaranje još jednog pogona u gradu na Savi. Važno nam je da imamo dobar put jer pravimo kožna sedišta za luksuzne automobile i bitno je da roba ne bude oštećena. U planu je otvaranje i novog pogona za proizvodnju od 5.000 kvadratnih metara, koji ćemo sagraditi na ovoj istoj lokaciji, pa ćemo zaposliti i nove radnike, najavio je Lučijano Korso, zadužen za kontrolu kvaliteta u kompaniji Pasubio.

U planu otvaranje još jednog pogona fabrike Pasubio koja proizvodi kožna sedišta za automobilePočetkom ovog meseca počela je rekonstrukcija dela deonice Mišar-Orašac u Šapcu, koja prolazi pored fabrike Pasubio, a prema navodima, italijanski proizvođač kožnih sedišta za automobile planira otvaranje još jednog pogona u gradu na Savi, prenosi zvanični sajt grada.

- Važno nam je da imamo dobar put jer pravimo kožna sedišta za luksuzne automobile i bitno je da roba ne bude oštećena. U planu je otvaranje i novog pogona za proizvodnju od 5.000 kvadratnih metara, koji ćemo sagraditi na ovoj istoj lokaciji, pa ćemo zaposliti i nove radnike, najavio je Lučijano Korso, zadužen za kontrolu kvaliteta u kompaniji Pasubio, navodi ekapija.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, napomenuo je da je važno izaći u susret potrebama privrednika koji ulažu veliki novac u grad i otvaraju nove fabrike.

- Pasubio zapošljava 200 ljudi, a u planu im je da prošire proizvodnju. Kada smo čuli da najvećem proizvođaču kožnih sedišta za automobile u ovom kraju treba kvalitetniji put, Grad je doneo odluku da sredi spornu deonicu. Ulažemo gde je u ovom trenutku najpotrebnije, kako bismo privrednu aktivnost podigli na viši nivo.

Milan Vasić, direktor JP Infrastruktura, rekao je da je pored velikih ulaganja u Severozapadnu radnu zonu, važno da se ulaže i u Istočnu, a da je rekonstrukcija ovog puta primer za to. Vrednost rekonstrukcije pomenutog puta je 4 miliona dinara, a finansira je Grad Šabac, preko JP Infrastruktura.

Prvi pogon u Šapcu, inače, Pasubio je otvorio juna 2017.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik