Beč najbolji grad za život, Beograd 82. na listi

Bez autora
Aug 14 2018

Prestonica Austrije, Beč, proglašena je za najbolji grad za život, a u konkurenciji 140 gradova, Beograd je zauzeo 82. mesto. Ovo je prvi put da se jedan evropski grad našao na vrhu godišnjeg istraživanja „Ekonomist intelidžens junita“.Lista sadrži 140 gradova na osnovu niza faktora uključujući političku i društvenu stabilnost, kriminal, obrazovanje i pristup zdravstvenom sistemu. Beč je ove godine pobedio Melburn, koji je bio na vrhu liste sedam godina. Na trećem mestu se našla Osaka, a niže na listi su Kalgari, Sidnej, Vankuver, Toronto, Tokio, Kopenhagen i Adelejd.

Beč najbolji grad za život, Beograd 82. na listiPrestonica Austrije, Beč, proglašena je za najbolji grad za život, a u konkurenciji 140 gradova, Beograd je zauzeo 82. mesto. Ovo je prvi put da se jedan evropski grad našao na vrhu godišnjeg istraživanja „Ekonomist intelidžens junita“.

Lista sadrži 140 gradova na osnovu niza faktora uključujući političku i društvenu stabilnost, kriminal, obrazovanje i pristup zdravstvenom sistemu.Beč je ove godine pobedio Melburn, koji je bio na vrhu liste sedam godina, preneo je Bi-Bi-Si.

Na trećem mestu se našla Osaka, a niže na listi su Kalgari, Sidnej, Vankuver, Toronto, Tokio, Kopenhagen i Adelejd.Na samom dnu liste su Damask u Siriji, Daka u Bangladešu i Lagos u Nigeriji.

Na 82. mestu lestvice nalazi se i jedan grad na Balkanu, a reč je o Beogradu, preneo je hrvatski Indeks.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik