Gubici Banje Dvorovi rastu

Bez autora
Aug 15 2018

Umjesto da napredujemo, povećavamo zaradu i obim poslovanja, ove sezone sve je krenulo niz brdo jer su loši vremenski uslovi broj dana za kupanje u bazenima sveli na minimum, a gubici su već dostigli cifru od 150.000 maraka, rekao je direktor Javne ustanove “Banja Dvorovi” kod Bijeljine Milorad Zekić. Zaposleni kažu da ne pamte lošiju ljetnu turističku sezonu. Bazeni su radili svega desetak dana početkom juna i od tada nijedan vikend nismo mogli pošteno da “sastavimo”, što se ne pamti, kaže Zekić. Da je sezona loša pokazuje i statistika jer je prošle godine u junu i julu prodato između 48.000 i 50.000 ulaznica za bazene, a ove godine u istom periodu svega 15.000.

Gubici Banje Dvorovi rastuUmjesto da napredujemo, povećavamo zaradu i obim poslovanja, ove sezone sve je krenulo niz brdo jer su loši vremenski uslovi broj dana za kupanje u bazenima sveli na minimum, a gubici su već dostigli cifru od 150.000 maraka, rekao je direktor Javne ustanove “Banja Dvorovi” kod Bijeljine Milorad Zekić.

Zaposleni kažu da ne pamte lošiju ljetnu turističku sezonu.

- Bazeni su radili svega desetak dana početkom juna i od tada nijedan vikend nismo mogli pošteno da “sastavimo”, što se ne pamti - kaže Zekić. Da je sezona loša pokazuje i statistika jer je prošle godine u junu i julu prodato između 48.000 i 50.000 ulaznica za bazene, a ove godine u istom periodu svega 15.000.

- Bazeni su najposjećeniji vikendom, kada djeca ne idu u školu, ljudi ne rade, dolaze posjetioci iz susjednih opština u Srpskoj i Srbiji, ali ove godine sve je bilo drugačije - kaže Zekić.

Ističe da razočarenje zbog loših vremenskih uslova nisu krili ni posjetioci.

- U gostima nam je bio bračni par iz Vukovara koji se kupao samo jedan dan, a imali su u planu da ostanu desetak dana - kaže Zekić.

Plan je bio da “Dvorovi” zarade 150.000 maraka u ljetnoj sezoni i da poprave minus iz prethodnih godina, kaže Zekić i dodaje da uprava, s obzirom na pomenute okolnosti, mora tražiti nova rješenja.

Prema njegovim riječima, situacija u banji je ipak nešto povoljnija u odnosu na ranije godine.

- U dogovoru sa Ministarstvom finansija RS naplatili smo dio potraživanja i uspjeli da “zatvorimo” dug prema radnicima, koji je iznosio 200.000 KM - kaže Zekić i dodaje da su u banji trenutno zaposlena 52 radnika. On ističe da je gradska uprava u Bijeljini više puta finansijski pomagala “Banju Dvorovi”.

- Gradska uprava nam je lani odobrila 100.000 KM za isplatu otpremnina radnicima koji su otišli u penziju ili prekinuli radni odnos. Takođe, odobreno nam je i milion maraka kredita koji namjeravamo da utrošimo u investicione poslove - rekao je Zekić.

Škola plivanja

Loši vremenski uslovi uticali su i na rad škole plivanja, koja se svake godine organizuje početkom ljeta na bazenima.

- Uspjeli smo da završimo samo jednu grupu od planiranih šest - rekao je Milorad Zekić.

Medicinski blok

Medicinski blok u “Banji Dvorovi” od februara radi u punom kapacitetu, a na rehabilitaciji se trenutno nalazi 80 pacijenata, uglavnom po ugovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

- Sa fondom imamo ugovor do kraja mjeseca na 200.000 KM, a nadamo se da ćemo uspjeti da ga produžimo - rekao je Milorad Zekić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik