Milan Popović otkupio dokumentaciju za „RTB Bor”

Bez autora
Aug 15 2018

Privatizacionu dokumentaciju za „RTB Bor” otkupila je i kompanija balkanskog kralja bakra, Milana Popovića, objavio je portal B92, ne navodeći izvor. U informaciji se podseća da je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio juče da je do sada sedam kompanija otkupilo dokumentaciju za privatizaciju „RTB Bora”, i dodaje se nezvanično saznaje da je jedna od njih i kompanija „Red metal”, biznismena Milana Popovića. Ovo nije prvi put da Popović pokazuje interesovanje za „RTB Bor”, i ranije se pominjao kao mogući kupac, navodi portal, ali napominje da u kompaniji Red metal nisu bili spremni da daju bilo kakve izjave u vezi sa tenderom. Državni sekretar Stevanović u juče rekao povodom privatizacije borskog kombinata da bi, sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači. Dodao je da će to, ipak, zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta.

Milan Popović otkupio dokumentaciju za „RTB Bor”Privatizacionu dokumentaciju za „RTB Bor” otkupila je i kompanija balkanskog kralja bakra, Milana Popovića, objavio je portal B92, ne navodeći izvor.

U informaciji se podseća da je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio juče da je do sada sedam kompanija otkupilo dokumentaciju za privatizaciju „RTB Bora”, i dodaje B92 nezvanično saznaje da je jedna od njih i kompanija „Red metal”, biznismena Milana Popovića.

„Ovo nije prvi put da Popović pokazuje interesovanje za „RTB Bor”, i ranije se pominjao kao mogući kupac”, navodi portal, ali napominje da u kompaniji Red metal nisu bili spremni da daju bilo kakve izjave u vezi sa tenderom.

Državni sekretar Stevanović u juče rekao povodom privatizacije borskog kombinata da bi, sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači.

Dodao je da će to, ipak, zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta.

„Ko najbolje ponudi i za kompaniju i državu, taj će biti strateški partner kroz dokapitalizaciju”, naveo je Stevanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik