Kriza u Turskoj se neće preliti na našu zemlju

Bez autora
Aug 15 2018

Kriza u Turskoj u vezi sa padom vrednosti turske lire ni na koji način ne može da utiče na finansijsku stabilnost Srbije, izjavio je danas generalni direktor Sektora za monetarne operacije NBS Nikola Dragašević. Odgovarajući na pitanja novinara, Dragašević je rekao da NBS prati sva dešava u međunarodnom okruženju, kao i sa turskom lirom. Nema bojazni od prelivanja krize u Turskoj na našu zemlju, naglasio je Dragašević. On je istakao da je finansijski sistem izdržao i druge krize, poput Bregzita i naglasio da dinar i dalje ima pritiske ka jačanju, kao i da na to utiče veći broj faktora koji su delovali još od aprila prošle godine.

Kriza u Turskoj se neće preliti na našu zemljuKriza u Turskoj u vezi sa padom vrednosti turske lire ni na koji način ne može da utiče na finansijsku stabilnost Srbije, izjavio je danas generalni direktor Sektora za monetarne operacije NBS Nikola Dragašević.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dragašević je rekao da NBS prati sva dešava u međunarodnom okruženju, kao i sa turskom lirom.

- Nema bojazni od prelivanja krize u Turskoj na našu zemlju - naglasio je Dragašević.

On je istakao da je finansijski sistem izdržao i druge krize, poput Bregzita i naglasio da dinar i dalje ima pritiske ka jačanju, kao i da na to utiče veći broj faktora koji su delovali još od aprila prošle godine.

- Povećali smo otpornost našeg finansijskog sistema na sve šokove iz međunarodnog okruženja - naglasio je Dragašević

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik