Forma Ideale kupila firmu iz stečaja

Bez autora
Aug 15 2018

Kompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu Fabrika je prodata po početnoj ceni od 4,7 miliona evra na prvoj licitaciji. Forma Ideale je jedan od najpoznatijih proizvođača nameštaja u zemlji, a Metal sisteme je kupila kao pravno lice. To znači da je kupila kompletno preduzeće, a ne samo pojedine delove ili opremu, kako se najčešće prodaju firme u stečaju. Iako je kompanija Forma Ideale bila jedini zainteresovani kupac, nije čekala drugu ili treću licitaciju, kada su cene po pravilu mnogo manje, a u ovom slučaju procenjuje se da bi bili manje i za milion evra.

Forma Ideale kupila firmu iz stečajaKompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu Fabrika je prodata po početnoj ceni od 4,7 miliona evra na prvoj licitaciji, piše sajt Pressek.

Forma Ideale je jedan od najpoznatijih proizvođača nameštaja u zemlji, a Metal sisteme je kupila kao pravno lice. To znači da je kupila kompletno preduzeće, a ne samo pojedine delove ili opremu, kako se najčešće prodaju firme u stečaju.

Iako je kompanija Forma Ideale bila jedini zainteresovani kupac, nije čekala drugu ili treću licitaciju, kada su cene po pravilu mnogo manje, a u ovom slučaju procenjuje se da bi bili manje i za milion evra.

Pretpostavlja se da će Forma Ideale kupljene pogone i poslovni prostor na lokaciji nekadašnje fabrike „Filip Kljajić“ i onaj u krugu Zastave da pretvori u magacine i izložbene salone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik