Kupci čekaju rasparčavanje imovine živiničkog „Konjuha“

Bez autora
Aug 15 2018

Imovina nekadašnjeg privrednog giganta, živiničkog „Konjuha“ procijenjena je na 52 miliona KM, a uprkos činjenici što se fabrika i zemljište nalaze na najatraktivnijoj lokaciji u tom gradu, u sedam prethodnih pokušaja nije došlo do njihove prodaje. Prodaji se nadaju i radnici „Konjuha“, jer bi im napokon bio uvezan radni staž i isplaćene zaostale plaće, ali, sudeći prema posljednjim informacijama, prodaja neće biti moguća sve dok se ne izvrši rasparčavanje imovine. Naime, pojavila su se dva kupca i to jedan koji za zemljište nudi 16 miliona KM i drugi koji želi platiti fabriku 30 miliona KM.

Kupci čekaju rasparčavanje imovine živiničkog „Konjuha“Imovina nekadašnjeg privrednog giganta, živiničkog „Konjuha“ procijenjena je na 52 miliona KM, a uprkos činjenici što se fabrika i zemljište nalaze na najatraktivnijoj lokaciji u tom gradu, u sedam prethodnih pokušaja nije došlo do njihove prodaje. 

Dva ponuđača

Prodaji se nadaju i radnici „Konjuha“, jer bi im napokon bio uvezan radni staž i isplaćene zaostale plaće, ali, sudeći prema posljednjim informacijama, prodaja neće biti moguća sve dok se ne izvrši rasparčavanje imovine. Naime, pojavila su se dva kupca i to jedan koji za zemljište nudi 16 miliona KM i drugi koji želi platiti fabriku 30 miliona KM.

Međutim, Općina Živinice još nije donijela odluku po kojoj bi rasparčavanje imovine „Konjuha“ bilo moguće, a samim tim i njegova prodaja.

Stečajni postupak

Članovi Sindikata „Konjuha“ navode kako je Federalna uprava za geodetske i imovinskopravne poslove izdala potvrdu kojom se dozvoljava cijepanje parcela, a uskoro bi se u Općini Živinice trebao organizirati sastanak o toj temi. Inače, stečajni postupak u „Konjuhu“ je pokrenut 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik