Bolnica Meljine nije u stečaju

Bez autora
Aug 16 2018

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura. Ali to ne znači stečaj u Bolnici Meljine čiji zaposleni misle da su ovim otvorena vrata za vraćanje bolnice u sistem javnog zdravstva. Uvođenje "Meljine kompleksa" u stečaj spašava bolnicu, smatraju radnici. Malo je poznato su to dva pravna subjekta razdvojena još 2011. Na manjoj površini je većina bolničkih kapaciteta, dok se na ostale dvije trećine kompleksa nalazi hirurgija, Vila Lovćenka i drugi objekti. Moram da naglasim da Bolnica Meljine nije u stečaju, ona radi potpuno normalno, kao i do sada, a da su Meljine kompleks, ko je drugi pravni subjekt, u stečajnom postupku.

Bolnica Meljine nije u stečajuPrivredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura.

Ali to ne znači stečaj u Bolnici Meljine čiji zaposleni misle da su ovim otvorena vrata za vraćanje bolnice u sistem javnog zdravstva.

Uvođenje "Meljine kompleksa" u stečaj spašava bolnicu, smatraju radnici. Malo je poznato su to dva pravna subjekta razdvojena još 2011. Na manjoj površini je većina bolničkih kapaciteta, dok se na ostale dvije trećine kompleksa nalazi hirurgija, Vila Lovćenka i drugi objekti.

"Moram da naglasim da Bolnica Meljine nije u stečaju, ona radi potpuno normalno, kao i do sada, a da su Meljine kompleks, ko je drugi pravni subjekt, u stečajnom postupku", kazala je za TVCG predsjednica Sindikata PZU Bolnica Meljine Slavica Drobnjak.

Stečajni upravnik Meljine kompleksa Saša Zejak sastao se danas sa menadžmentom, ali nije htio da odgovori na pitanja novinara.

Stečaj je uveo privredni sud 9. avgusta jer već dvije godine bolnica ne može da naplati zarade poreze i doprinose u visini od oko 19 hiljada eura.

"Očekujemo da nam Ministartsvo zdravlja da uplati zaostale plate, da će Bolnica Meljine nastaviti normalno sa svojim radom i da će se navjerovatnije nešto u nju i uložiti. Mislim da stečaj u Meljine kompleksu nas ne može da dotakne", ističe Slavica Drobnjak.

Konzorcijum vlasnika Meljine kompleksa saopštio je da će pokušati da pred privrednim sudom ospori stečaj.

"U ovom trenutku stečaj u kompaniji Meljine Kompleks može predstavljati višestruku štetu jer može dovesti do stečaja i u Bolnici Meljine, koja je zavisno pravno lice sa značajnim finansijskim obavezama. Otvaranje stečaja nad PZU Opšta bolnica Meljine značilo bi prijavljivanje dobavljača i kreditora kao stečajnih povjerilaca, što bi dovelo i do prestanka poslovanja bolnice Meljine", navodi se u saopštenju.

Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 25. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano tri dana kasnije. Tako će se znati da li je stečaj za bolnicu izlaz ili likvidacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik