Poljaci stižu po partnere iz Srpske

Bez autora
Aug 26 2018

Srpsku će u ponedjeljak posjetiti predstavnici 15 kompanija iz Poljske sa kojima će tom prilikom oko 25 domaćih preduzeća pokušati da ugovori saradnju.Privredna komora RS i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru Evropske mreže preduzetništva organizuju dolazak poljskih privrednika. Tom prilikom biće održan i forum u Administrativnom centru Vlade RS na kojem će domaća preduzeća imati šansu da se upoznaju sa kolegama iz Poljske i ugovore saradnju. U Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća kazali su da se prijavilo oko 25 domaćih firmi za sastanke sa 15 kompanija iz Poljske koje traže potencijalne dobavljače iz oblasti tekstila, prehrane i kozmetike.

Poljaci stižu po partnere iz SrpskeSrpsku će u ponedjeljak posjetiti predstavnici 15 kompanija iz Poljske sa kojima će tom prilikom oko 25 domaćih preduzeća pokušati da ugovori saradnju.

Privredna komora RS i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru Evropske mreže preduzetništva organizuju dolazak poljskih privrednika. Tom prilikom biće održan i forum u Administrativnom centru Vlade RS na kojem će domaća preduzeća imati šansu da se upoznaju sa kolegama iz Poljske i ugovore saradnju.

U Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća kazali su da se prijavilo oko 25 domaćih firmi za sastanke sa 15 kompanija iz Poljske koje traže potencijalne dobavljače iz oblasti tekstila, prehrane i kozmetike.

U Vladi RS ističu da poljski privrednici dolaze iz pokrajine Donja Šlezija, sa kojom Srpska ima potpisan sporazum o saradnji.

- Taj sporazum potpisan je u februaru ove godine i tada je planirana posjeta privrednika iz Poljske i održavanje foruma u Banjaluci. Ovo je prvi forum na kojem će domaća preduzeća imati priliku da se upoznaju i ostvare poslovne kontakte sa kompanijama iz Donje Šlezije. Takođe, biće održan i sastanak sa predstavnicima Vlade RS na kojem će biti riječi o evropskim fondovima, saradnji u oblasti kulture, turizma i privrede i novim aktivnostima u skladu sa potpisanim sporazumom - rekao je pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Nemanja Kovačević.

Naglasio je da Srpska ima preduzeća koja mogu odgovoriti zahtjevima kompanija iz Poljske.

- Za forum su odabrane upravo one kompanije koje mogu da sarađuju sa preduzećima iz Poljske. Vjerujemo da će do te saradnje svakako i doći - kazao je  Kovačević.

Naglasio je da Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju svakodnevno radi na uspostavljanju kontakata između domaćih i stranih preduzeća, kako putem promotivnih kampanja, tako i putem predstavništava Srpske u inostranstvu.

- To postižemo i putem sklapanja sporazuma sa regijama u Evropi i svijetu i uvijek tražimo da jedna od stavki u tim dokumentima bude organizovanje privrednih foruma kako bismo osvojili nova tržišta i našli nove partnere za naše kompanije. To je kontinuiran proces - naveo je Kovačević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik