Kraj sage najmlađe milijarderke, prevarom stekla bogatstvo

Bez autora
Sep 06 2018

Teranos je osnovan 2003. trebalo je da unese revoluciju u industriju krvnih analiza. Ali, regulatori su zabranili osnivaču kompanije Teranos – Elizabet Holms rad u laboratoriji na dvije godine. Ne samo da je “naduvala“ mogućnosti svog medicinskog otkrića, Holmsova je lagala i o tome kako njene proizvode koristi američka vojska u Avganistanu. Zaradu od preko 700 miliona dolara Holms je zaradila prevarom, ali otkako je otkrivena, njeno carstvo se raspalo, zatvorila je laboratorije i podijelila stotine otkaza. Kompanija Teranos se gasi, objavio je Volstrit žurnal, pozivajući se na riječi akcionara. U mejlu, u koji je list imao uvid, Teranos navodi da planira da tokom narednih nekoliko mjeseci vrati kredite svojim preostalim sredstvima...

Teranos je osnovan 2003. trebalo je da unese revoluciju u industriju krvnih analiza. Ali, regulatori su zabranili osnivaču kompanije Teranos – Elizabet Holms rad u laboratoriji na dvije godine.

Ne samo da je “naduvala“ mogućnosti svog medicinskog otkrića, Holmsova je lagala i o tome kako njene proizvode koristi američka vojska u Avganistanu.

Zaradu od preko 700 miliona dolara Holms je zaradila prevarom, ali otkako je otkrivena, njeno carstvo se raspalo, zatvorila je laboratorije i podijelila stotine otkaza.

Kompanija Teranos se gasi, objavio je Volstrit žurnal, pozivajući se na riječi akcionara.

U mejlu, u koji je list imao uvid, Teranos navodi da planira da tokom narednih nekoliko mjeseci vrati kredite svojim preostalim sredstvima.

Vijest dolazi u trenutku kada se Elizabet Holms, koja je osnovala Teranos i njen partner suočavaju s krivičnim optužbama zbog prevare investitora, doktora i pacijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik