KKR želi posrnulog proizvođača nakita? Akcije u nebo

Bez autora
Sep 18 2018

Akcije Pandore uzletele su u Kopenhagenu, posle spekulacija da su dva privatna investiciona fonda, KKR i Bejn Kapital, zainteresovana za njegovo preuzimanje.Akcije Pandore, posrnulog danskog proizvođača nakita, skočile su za čak 11,0 odsto, najviše od maja 2016. godine, nakon što je italijanski list "Sole 24" preneo da su fondovi KKR i Bejn Kapital među privatnim investicionim fondovima koji razmatraju preuzimanje te kompanije. Italijanski list, koji nije imenovao izvor te informacije, ocenio je da je danski proizvođač nakita "savršen cilj" za te fondove.

KKR želi posrnulog proizvođača nakita? Akcije u neboAkcije Pandore uzletele su u Kopenhagenu, posle spekulacija da su dva privatna investiciona fonda, KKR i Bejn Kapital, zainteresovana za njegovo preuzimanje.

Akcije Pandore, posrnulog danskog proizvođača nakita, skočile su za čak 11,0 odsto, najviše od maja 2016. godine, nakon što je italijanski list "Sole 24" preneo da su fondovi KKR i Bejn Kapital među privatnim investicionim fondovima koji razmatraju preuzimanje te kompanije, prenosi "Blumberg".

Italijanski list, koji nije imenovao izvor te informacije, ocenio je da je danski proizvođač nakita "savršen cilj" za te fondove.

Akcije Pandore su od maja 2016. godine, kada su dostigle vrhunac, izgubile više od 60 odsto vrednosti, usled slabijih maloprodajnih rezultata u SAD, ali i jake konkurencije.

Tržišna vrednost Pandore trenutno iznosi oko sedam milijardi dolara u poređenju sa vrhuncem iz 2016. godine kada je iznosila 18 milijardi dolara, navodi njujorška agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik