Coca-Cola pregovara s Aurora Cannabisom o lansiranju pića s dodacima kanabisa

Bez autora
Sep 18 2018

Coca-Cola pažljivo prati brzorastuće tržište pića s dodacima kanabisa kako bi pronašla mogući ulaz na to tržište na kojemu je već dosta proizvođača pića i tako dodatno proširila svoje poslovanje izvan proizvodnje bezalkoholnih pića. Konkretnije, najveći svjetski proizvođač napitaka pregovara s kanadskom kompanijom Aurora Cannabis Inc. Pregovori o mogućem poslovnom povezivanju mogli bi biti novi vjetar u leđa Coca Coli, koja se bori sa smanjivanjem potražnje za njenim pićima prepunim šećera diversifikacijom na tržišta kave i pića fokusiranih na zdravlje. Iako su mediji naveli kako nema garancija da će pregovori biti uspješni, dionice Aurore skočile su 22 posto, a i Coca Cola je lagano porasla na newyorškoj burzi, iako je rast njenih dionica oslabljen zabrinutošću oko carinskog rata.

Coca-Cola pregovara s Aurora Cannabisom o lansiranju pića s dodacima kanabisaCoca-Cola pažljivo prati brzorastuće tržište pića s dodacima kanabisa kako bi pronašla mogući ulaz na to tržište na kojemu je već dosta proizvođača pića i tako dodatno proširila svoje poslovanje izvan proizvodnje bezalkoholnih pića.

Konkretnije, najveći svjetski proizvođač napitaka pregovara s kanadskom kompanijom Aurora Cannabis Inc.

Pregovori o mogućem poslovnom povezivanju mogli bi biti novi vjetar u leđa Coca Coli, koja se bori sa smanjivanjem potražnje za njenim pićima prepunim šećera diversifikacijom na tržišta kave i pića fokusiranih na zdravlje.

Iako su mediji naveli kako nema garancija da će pregovori biti uspješni, dionice Aurore skočile su 22 posto, a i Coca Cola je lagano porasla na newyorškoj burzi, iako je rast njenih dionica oslabljen zabrinutošću oko carinskog rata.

Industrija marihuane privukla je interes nekoliko velikih korporativnih imena nakon što su Kanada i sve veći broj američkih saveznih država legalizirali rekreativno korištenje ove droge.

No američke su korporacije još uvijek oprezne po pitanju ulaska u posao s drogom koja je još uvijek nezakonita po američkom saveznom zakonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik