Srpska podržala projekte u Distriktu sa 1,25 miliona KM

Bez autora
Sep 19 2018

Vlada Republike Srpske podržala je realizaciju tri infrastrukturna projekta u Brčkom sa 1.250.000 KM, rekao je danas ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić nakon sastanka sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem.Đokić je pojasnio da je riječ o izgradnji dječijeg obdaništa u mjesnoj zajednici Grčica za šta je izdvojeno 400.000 KM, zatim izgradnji i uređenju dva sportska terena u vrijednost 350.000 KM, kao i izgradnji Spomen-doma u Grbavici za šta je još prije šest godina odobreno pola miliona KM. Kroz ova tri projekta smatramo da smo u značajnoj mjeri pomogli Brčko distrikt i jako mi je drago da sam i ja učestvovao u tome, a i gradonačelnik Milić je pokazao punu spremnost na saradnju da dođe do pripreme i realizacije ovih projekata.

Srpska podržala projekte u Distriktu sa 1,25 miliona KMVlada Republike Srpske podržala je realizaciju tri infrastrukturna projekta u Brčkom sa 1.250.000 KM, rekao je danas ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić nakon sastanka sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem.

Đokić je pojasnio da je riječ o izgradnji dječijeg obdaništa u mjesnoj zajednici Grčica za šta je izdvojeno 400.000 KM, zatim izgradnji i uređenju dva sportska terena u vrijednost 350.000 KM, kao i izgradnji Spomen-doma u Grbavici za šta je još prije šest godina odobreno pola miliona KM.

“Kroz ova tri projekta smatramo da smo u značajnoj mjeri pomogli Brčko distrikt i jako mi je drago da sam i ja učestvovao u tome, a i gradonačelnik Milić je pokazao punu spremnost na saradnju da dođe do pripreme i realizacije ovih projekata. Očekujem da će Brčko sada ubrzano putem svojih nadležnih službi raditi na tome da se ovi projekti što hitnije počnu realizovati”, rekao je Đokić, prenosi Srna.

Đokić je dodao da je naknadno odobreno još 50.000 KM koje će se koristiti za opremanje prostorija Doma nakon izgradnje.

Milić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Đokića i zbog konkretnih prijedloga za unapređenje života u Brčko distriktu.

“Informisan sam da je Vlada Republike Srpske na inicijativu ministra Đokića odobrila sredstva za izgradnju infrastrukturnih projekata na prostoru distrikta i veoma smo zahvalni na toj inicijativi koja će sasvim sigurno unaprijediti kvalitet života u onim oblastima za koje se Vlada Republike Srpske opredijelila da finansira na prostoru Brčko distrikta”, rekao je Milić nakon sastanka.

Milić je dodao da će tokom narednih nekoliko dana biti razgovora o realizaciji ovih projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik