Beogradska nedelja restorana od 1. do 7. oktobra

Bez autora
Oct 01 2018

Pod sloganom „Svi ste pozvani!", od 1. do 7. oktobra ove godine biće održan veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.U svim restoranima koji su deo Beogradske nedelje restorana, gosti će imati priliku da uživaju u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara. Posebni jelovnici sastoje se od najmanje tri sleda: pređela ili supe, glavnog jela i deserta, a sastavljeni su tako da goste provedu kroz autentična i upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju filozofiju i koncept konkretnog restorana.

Beogradska nedelja restorana od 1. do 7. oktobraPod sloganom „Svi ste pozvani!", od 1. do 7. oktobra ove godine biće održan veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.

U svim restoranima koji su deo Beogradske nedelje restorana, gosti će imati priliku da uživaju u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara.

Posebni jelovnici sastoje se od najmanje tri sleda: pređela ili supe, glavnog jela i deserta, a sastavljeni su tako da goste provedu kroz autentična i upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju filozofiju i koncept konkretnog restorana.

„Restorani koje smo uključili u Nedelju restorana pažljivo su odabrani tako da njihovi jelovnici pokriju širok spektar kulinarskih škola, regionalnih i nacionalnih kuhinja", rekao je Igor Luković, isped organizacije Nedelja restorana, predstavljajući novinarima u beogradskom hotelu Mariot Kortjard restorane koji će učestvovati u manifestaciji.

Nedelja restorana, prema njegovim rečima, stavlja Beograd na mapu svetskih metropola u kojima se ova manifestacija održava duže od četvrt veka.

„Počelo je u Njujorku 1992. godine, kada je održana prva Nedelja restorana, a nastavilo se širom sveta, u velikim gradovima koji mogu da ponude raznovrsnost kuhinja i da dovedu veliki broj gostiju u restorane. Beograd je odavno zaslužio ovako nešto, jer u gastronomskom smislu zaista ima šta da ponudi", dodaje Luković.

Spisak svih restorana, koji učestvuju u manifestaciji, sa specijalnim festivalskim jelovnicima dostupan je na sajtu www.nedeljarestorana.rs.

Organizatori su pozvali ljubitelje dobre hrane da odaberu svoje favorite, rezervišu mesta u restoranima i krenu u gurmansku avanturu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik