Yeguo Tang na čelu NO-a Gorenja

Bez autora
Sep 23 2018

Članovi Nadzornog odbora Gorenja na dopisnoj su sjednici za svog novog predsjednika izabrali Yeguoa Tanga, a za njegovo zamjenika Shaoqian Jia. Skupština dioničara Gorenja potvrdila je početkom tjedna odluku o "istiskivanju" malih dioničara te tvrtke koju je preuzela kineska korporacija Hisense te odluku o povlačenju dionica s burze. Na skupštini su dioničari, osim smanjenja temeljnog kapitala za 506.331 euro, odlučivili i o povlačenju dionica s burze. Prijedlog je očekivan s obzirom da je novi vlasnik Gorenja, kineski div potrošačke elektronike Hisense krajem lipnja nakon ponude za preuzimanje stekao ukupno 23,3 milijuna dionica Gorenja, odnosno 95,4 posto udjela. Za preostalih 1,1 milijun dionica Hisense će dioničarima isplatiti 12 eura po dionici, koliko je platio i u ponudi za preuzimanje.

Yeguo Tang na čelu NO-a GorenjaČlanovi Nadzornog odbora Gorenja na dopisnoj su sjednici za svog novog predsjednika izabrali Yeguoa Tanga, a za njegovo zamjenika Shaoqian Jia.

Skupština dioničara Gorenja potvrdila je početkom tjedna odluku o "istiskivanju" malih dioničara te tvrtke koju je preuzela kineska korporacija Hisense te odluku o povlačenju dionica s burze.

Na skupštini su dioničari, osim smanjenja temeljnog kapitala za 506.331 euro, odlučivili i o povlačenju dionica s burze.

Prijedlog je očekivan s obzirom da je novi vlasnik Gorenja, kineski div potrošačke elektronike Hisense krajem lipnja nakon ponude za preuzimanje stekao ukupno 23,3 milijuna dionica Gorenja, odnosno 95,4 posto udjela.

Za preostalih 1,1 milijun dionica Hisense će dioničarima isplatiti 12 eura po dionici, koliko je platio i u ponudi za preuzimanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik