Masterkard: Ne postavljamo i ne naplaćujemo nadoknade

Bez autora
Sep 23 2018

Kompanija "Masterkard" saopštila je da je početkom 2018. godine, udruženje za zaštitu bankarskih korisnika "Efektiva“ pokrenulo postupak pred Komisijom za zaštitu konkurentnosti zbog međubankarskih naknada "Masterkarda" u Srbiji.Komisija je obavestila Masterkard 19. septembra da će pokrenuti zvanični postupak po tom pitanju. Odluka o pokretanju formalnog postupka je proceduralni korak i ne odnosi se na legalnost međubankarskih naknada u Srbiji, navodi ta kompanija. Kako se navodi u saopštenju, "Masterkard" je čvrst u stavu da su navodi tužbe udruženja "Efektiva" neosnovani i nastaviće svoju borbu protiv njih tokom formalne istrage Komisije za zaštitu konkurentnosti.

Masterkard: Ne postavljamo i ne naplaćujemo nadoknadeKompanija "Masterkard" saopštila je da je početkom 2018. godine, udruženje za zaštitu bankarskih korisnika "Efektiva“ pokrenulo postupak pred Komisijom za zaštitu konkurentnosti zbog međubankarskih naknada "Masterkarda" u Srbiji.

Komisija je obavestila Masterkard 19. septembra da će pokrenuti zvanični postupak po tom pitanju. Odluka o pokretanju formalnog postupka je proceduralni korak i ne odnosi se na legalnost međubankarskih naknada u Srbiji, navodi ta kompanija.

Kako se navodi u saopštenju, "Masterkard" je čvrst u stavu da su navodi tužbe udruženja "Efektiva" neosnovani i nastaviće svoju borbu protiv njih tokom formalne istrage Komisije za zaštitu konkurentnosti.

"Masterkard" napominje da je "Efektiva" već upotrebila slične navode u tužbi koja je podneta protiv kompanije Masterkard pred Višim sudom u Beogradu 2017. godine, ali je Sud tu tužbu odbacio".

U saopštenju kompanije se ističe da "Masterkard" ne izdaje kartice, ne postavlja i ne naplaćuje potrošačke nadoknade i ne zarađuje od međubankarskih naknada koje banka prihvatilac plaća banci izdavaocu kartice i da potrošačima pruža realne vrednosti i mogućnosti, uključujući i sigurnost, praktičnost i zaštitu potrošača.

"U svakoj od 210 zemalja i teritorija na kojima smo prisutni poslujemo po istim principima, odnosno u potpunosti u skladu sa lokalnim zakonodavstvom i tržišnim uslovima. Posvećeni smo unapređenju postojećih partnerstava sa javnim i privatnim sektorom u Srbiji, kao i kreiranju novih saradnji", poručuju iz "Masterkarda".

"Naš cilj je da osiguramo da svi učesnici platnog tržišta uživaju u modernijem i efikasnijem sistemu plaćanja koji je prilagođen digitalnom dobu. Sigurni smo da je otvoreni dijalog zasnovan na činjenicama jedini način da to postignemo", zaključuje se u saopštenju kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik