Stvara se najveća svetska kompanija za rudarenje zlata

Bez autora
Sep 25 2018

Kanadsko preduzeće Barik Gold prihvatilo je da kupi firmu Rendgold Risorsiz, sa sedištem na ostrvu DŽerzi u Lamanšu, za 6,1 milijardu dolara u akcijama, čime će nastati najveća svetska kompanija za rudarenje zlata vredna 18 milijardi dolara.Investitori će dobiti 6.128 novih akcija Barika za svaku akciju Rendgolda koju poseduju. Akcionari Barika, čije je sedište u Torontu, steći će oko 66,6 odsto vlasništva u sjedinjenoj kompaniji, koja će predstavljati spoj Randgoldovih rudnika u Africi i Barikove imovine u Severnoj i Južnoj Americi. Barik Gold je na jutrošnjem trgovanju, pre zvaničnog otvaranja berze, ojačao za više od 3,0 procenta, dok su akcije Rendgolda skočile za preko 6,0 posto.

Stvara se najveća svetska kompanija za rudarenje zlataKanadsko preduzeće Barik Gold prihvatilo je da kupi firmu Rendgold Risorsiz, sa sedištem na ostrvu DŽerzi u Lamanšu, za 6,1 milijardu dolara u akcijama, čime će nastati najveća svetska kompanija za rudarenje zlata vredna 18 milijardi dolara.

Investitori će dobiti 6.128 novih akcija Barika za svaku akciju Rendgolda koju poseduju, prenosi agencija AP.

Akcionari Barika, čije je sedište u Torontu, steći će oko 66,6 odsto vlasništva u sjedinjenoj kompaniji, koja će predstavljati spoj Randgoldovih rudnika u Africi i Barikove imovine u Severnoj i Južnoj Americi.

Barik Gold je na jutrošnjem trgovanju, pre zvaničnog otvaranja berze, ojačao za više od 3,0 procenta, dok su akcije Rendgolda skočile za preko 6,0 posto.

Planirano je da se sporazum realizuje do prvog tromesečja 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik