Energoinvest – Prodajom zgrade učinjena poslovno stimulativna transakcija

Bez autora
Sep 30 2018

Kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo objavila je da je uspješno proveden postupak kupoprodaje poslovne zgrade “B” poslovnog kompleksa Energoinvesta, za potrebe smještaja Vlade FBiH. Iz Energoinvesta su naglasili kako je navedenom prodajom učinjena poslovno stimulativna transakcija, čime je omogućeno da Energoinvest uđe u novu fazu konsolidacije poslovanja i njegovog daljnjeg razvoja. Dodaju da je Energoinvest i danas, nakon svih dešavanja i izazova sa kojima se susretao zahvaljujući naslijeđu, imenu, referencama i uposlenicima koji tu kompaniju tretiraju kao svoju kuću, i dalje jedna od rijetkih bosanskohercegovačkih kompanija koju mnogi sa respektom prepoznaju u zemljama iz regije te Alžiru, Etiopiji, Libiji, Iraku, Tanzaniji sa ugovorenim projektima koje Energoinvest i sada realizuje u investicionoj vrijednosti od više od 200 miliona dolara.

Energoinvest – Prodajom zgrade učinjena poslovno stimulativna transakcijaKompanija Energoinvest d.d. Sarajevo objavila je da je uspješno proveden postupak kupoprodaje poslovne zgrade “B” poslovnog kompleksa Energoinvesta, za potrebe smještaja Vlade FBiH.

Iz Energoinvesta su naglasili kako je navedenom prodajom učinjena poslovno stimulativna transakcija, čime je omogućeno da Energoinvest uđe u novu fazu konsolidacije poslovanja i njegovog daljnjeg razvoja.

Dodaju da je Energoinvest i danas, nakon svih dešavanja i izazova sa kojima se susretao zahvaljujući naslijeđu, imenu, referencama i uposlenicima koji tu kompaniju tretiraju kao svoju kuću, i dalje jedna od rijetkih bosanskohercegovačkih kompanija koju mnogi sa respektom prepoznaju u zemljama iz regije te Alžiru, Etiopiji, Libiji, Iraku, Tanzaniji sa ugovorenim projektima koje Energoinvest i sada realizuje u investicionoj vrijednosti od više od 200 miliona dolara.

Kako bi pospješili poslovanje i poboljšali svoje novčane tokove, Energoinvest je odlučio da svoj kapital iz jednog oblika (nekretnine) pretvori u drugi (obrtni kapital) tj. da prodajom poslovne zgrade ostvari stabilizaciju i konsolidaciju poslovanja.

Navode da su te aktivnosti učinjene radi ubrzane realizacije projekata, izmirenja obaveza koje postoje, te pokretanje novih projekata i ideja daljnjeg razvoja Energoinvesta.

– Stoga uposlenici i Uprava Energoinvesta izražavaju svoje zadovoljstvo da je Vlada Federacije sa premijerom Fadilom Novalićem na čelu, osim potrebe da obezbjedi smještaj svojih institucija, prepoznala potrebu da pomogne i konsoliduje Energoinvest, i sačuva brend koji je prepoznatljiv svuda u svijetu. Postojanje jakog Energoinvesta je značajno za kompletnu privredu BiH – saopćeno je iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik