Profit beogradskog aerodroma 1,7 milijardi dinara u 2009.

Bez autora
Apr 25 2010

Aerodrom "Nikola Tesla" imao je u prošloj godini neto profit od 1,7 milijardi dinara (oko 17 miliona evra), što je za 27 odsto više nego u 2008. Odlični su finansijski rezultati i pored snižavanja cena usluga Aerodroma, ostvareni zahvaljujući uštedama u troškovima poslovanja tog javnog preduzeća.Ukupan prihod beogradskog aerodroma u 2009. godini povećan je za dva odsto, na pet milijardi dinara, dok su rashodi smanjeni oko osam odsto i iznosili 3,2 milijarde dinara. Dobit u prva tri meseca 2010. godine je na nivo dobiti u istom periodu 2009. Kada je iznosila 466 miliona dinara.

Profit beogradskog aerodroma 1,7 milijardi dinara u 2009.Aerodrom "Nikola Tesla" imao je u prošloj godini neto profit od 1,7 milijardi dinara (oko 17 miliona evra), što je za 27 odsto više nego u 2008, izjavio je generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da su odlični finansijski rezultati i pored snižavanja cena usluga Aerodroma, ostvareni zahvaljujući uštedama u troškovima poslovanja tog javnog preduzeća.

Radosavljević je naveo da je ukupan prihod beogradskog aerodroma u 2009. godini povećan za dva odsto, na pet milijardi dinara, dok su rashodi smanjeni oko osam odsto i iznosili 3,2 milijarde dinara.

Dobit u prva tri meseca 2010. godine je na nivo dobiti u istom periodu 2009. Kada je iznosila 466 miliona dinara, naveo je generalni direktor beogradskog aerodroma.

Radosavljević je kazao da je planom poslovanja Aerodroma za ovu godinu predviđeno, između ostalog, ulaganje u proširenje čekaonica, razdvajanje tokova putnika u dolasku i odlasku, izgradnju poslovnog objekta Aerodroma i sanaciju glavne rulne staze.

Kako je istakao, glavni infrastrukturni projekat, koji će Aerodrom započeti u 2010. godini, je građevinsko proširenje tranzitne zone, koja se nalazi posle pasoške kontrole. To će obogatiti ponudu beogradskog aeordroma po broju ugostiteljskih objekata, bescarinskih prodavnica I mnogih drugih sadržaja, naveo je Radosavljević.. Završnu faza tog projekta činice nabavka novih aviomostova na platformi A aerodroma.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" naglasio je da će svi projekti biti finansirani iz sredstava tog javnog preduzeća, bez kredita.

Radosavljević je naveo i da je bezbednost i sigurnost na beogradskom aerodromu u potpunosti uskladjena sa najvišim svetskim i evropskim standardima.

"Lokacija aerodroma, saznanje o tehničkoj opremljenosti i poverenje koje aviokompanije imaju doveli su da smo u proteklom period imali zaista neuobičajeno veliki broj vanrednih I prinudnih sletanja upravo na beogradski aeorodrom", istakao je Radosavljević i dodao da su sva takva sletanja obavljena bez problema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik