Veliki pad prihoda HTC-a u septembru

Bez autora
Oct 07 2018

Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC ima velikih finansijskih poteškoća, pokazuju novi finansijski rezultati za mjesec septembru ove godine.Kompanija je proteklog mjeseca ostvarila prihode od 40,46 miliona američkih dolara što je za 80,71 posto lošiji rezultat od onog ostvarenog u septembru prošle godine. Prošli mjesec svjetski mediji su pisali o ukidanju hiljadu i po radnih mjesta u proizvodnji ove kompanije u cilju popravljanja konkurentnosti, optimizacije poslovanja te orijentacije poslovanja na propulzivnije sektore, poput virtualne stvarnosti.

Veliki pad prihoda HTC-a u septembruTajvanski proizvođač pametnih telefona HTC ima velikih finansijskih poteškoća, pokazuju novi finansijski rezultati za mjesec septembru ove godine.

Kompanija je proteklog mjeseca ostvarila prihode od 40,46 miliona američkih dolara što je za 80,71 posto lošiji rezultat od onog ostvarenog u septembru prošle godine, piše Bug.hr.

Prošli mjesec svjetski mediji su pisali o ukidanju hiljadu i po radnih mjesta u proizvodnji ove kompanije u cilju popravljanja konkurentnosti, optimizacije poslovanja te orijentacije poslovanja na propulzivnije sektore, poput virtualne stvarnosti.

Ova tajvanska kompanija prošle je godine postigla sporazum o saradnji s kompanijom Google u finansijskom iznosu od 1,1 milijardu dolara, što su mnogi doživjeli kao znak da je HTC-u potreban dodatan kapital za nastavak poslovanja.

U sklopu te transakcije, dovršene u januaru ove godine, Google je kupio polovinu HTC-ovog poslovanja s pametnim telefonima.

HTC se na tržištu nastoji probiti s novim proizvodima kao što su mobilni uređaji s podrškom za 5G mreže te pametni telefoni s integriranim, ali i dalje se bavi i tržištem klasičnih pametnih telefona pa do kraja godine namjerava predstaviti HTC U12 Life mobilni uređaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik