Turci odustali od preuzimanja Cimos Kinematike

Bez autora
Oct 07 2018

Turski Al-Kor iznenađujuće je odustao od preuzimanje Cimosove kinematike. U Cimosu ipak ne odustaju od traženja potencijalnog investitora za kinematiku. U Cimosu, sada u vlasništvu talijanskog fonda Palladio Finanziaria, prošle su godine program kinematike, koji se izvodi u koparskom pogonu, izdvojili u novoformiranu tvrtku Cimos Kinematika, u kojoj je bilo zaposleno oko 200 radnika. Proizvodni program kinematike izdvojen je i prebačen u novoosnovanu tvrtku kći kao jedan od mogućih modela racionalizacije poslovanja za kojim se inače poseže kada je posrijedi djelatnost koja je sekundarna za osnovnu tvrtku, pa se ona onda iz nje izdvaja i posluje kao samostalna tvrtka.

Turci odustali od preuzimanja Cimos KinematikeTurski Al-Kor iznenađujuće je odustao od preuzimanje Cimosove kinematike, izvještava ljubljanski Dnevnik. U Cimosu ipak ne odustaju od traženja potencijalnog investitora za kinematiku.

U Cimosu, sada u vlasništvu talijanskog fonda Palladio Finanziaria, prošle su godine program kinematike, koji se izvodi u koparskom pogonu, izdvojili u novoformiranu tvrtku Cimos Kinematika, u kojoj je bilo zaposleno oko 200 radnika.

Proizvodni program kinematike izdvojen je i prebačen u novoosnovanu tvrtku kći kao jedan od mogućih modela racionalizacije poslovanja za kojim se inače poseže kada je posrijedi djelatnost koja je sekundarna za osnovnu tvrtku, pa se ona onda iz nje izdvaja i posluje kao samostalna tvrtka.

Poznavatelji prilika mišljenja su da je prodaja tvrtke kćeri veliki korak unazad za grupaciju Cimos, koja je na tom proizvodnom programu kinematike zaslužila status razvojnog dobavljača, što znači da dobavlja direktno na liniju montaže, bez posrednika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik