Danska do 2070. godine gradi ostrvo kod Kopenhagena

Bez autora
Oct 08 2018

Kako bi stvorila više prostora za sve brojniju populaciju, Danska planira da izgradi novo ostrvo blizu luke u Kopenhagenu, najavio je danski premijer Lars Loke Rasmusen.Ostrvo bi moglo da bude izgrađeno do 2070. godine i na njemu bi moglo da živi 35.000 stanovnika, a kako je Rasmunsen rekao, ono bi štitilo grad od rastućeg nivoa mora. Kopenhagen se sve više razvija i gradi kao nikada do sada. To je dobro, ali znači da će grad uskoro ostati bez prostora, zbog čega želimo da izgradimo novo ostrvo, naglasio je danski premijer.

Danska do 2070. godine gradi ostrvo kod KopenhagenaKako bi stvorila više prostora za sve brojniju populaciju, Danska planira da izgradi novo ostrvo blizu luke u Kopenhagenu, najavio je danski premijer Lars Loke Rasmusen.

Ostrvo bi moglo da bude izgrađeno do 2070. godine i na njemu bi moglo da živi 35.000 stanovnika, a kako je Rasmunsen rekao, ono bi štitilo grad od rastućeg nivoa mora, prenosi Rojters.

„Kopenhagen se sve više razvija i gradi kao nikada do sada. To je dobro, ali znači da će grad uskoro ostati bez prostora, zbog čega želimo da izgradimo novo ostrvo“, naglasio je danski premijer.

Prema njegovim rečima, projekat zahteva ulaganje od oko 3,1 milijardu dolara, uključujući izgradnju tunela i metroa, a izvešće ga nekoliko kompanija koje su u vlasništvu Kopenhagena i Danske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik