Ukrajinci zainteresirani za ulazak u vlasništvo 3. maja

Bez autora
Oct 10 2018

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj. U ovom trenutku razgovaram s potencijalnim partnerima i jedan od takvih partnera će sutra doći i s njim ću razgovarati. Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner«, izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade uoči sastanka užeg Vladina kabineta. Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sutrašnji sastanak i kako će »cijela priča završiti u konačnici«, no kako je siguran da će u slijedećih desetak dana »biti poznat konačan stav«.

Ukrajinci zainteresirani za ulazak u vlasništvo 3. majaMinistar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj.

U ovom trenutku razgovaram s potencijalnim partnerima i jedan od takvih partnera će sutra doći i s njim ću razgovarati. Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner«, izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade uoči sastanka užeg Vladina kabineta.

Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sutrašnji sastanak i kako će »cijela priča završiti u konačnici«, no kako je siguran da će u slijedećih desetak dana »biti poznat konačan stav«.

Kaže da će više moći reći tek kada utvrdi jesu li potencijalni partneri stvarno zainteresirani ili su ovo samo preliminarni sastanci identifikacije stanja u hrvatskoj brodogradnji.

Horvat je potvrdio i da je ranije održao sastanak s potencijalnim partnerima iz Italije.

Inače, izvijestio je da Ministarstvo gospodarstva od Europske komisije još nije zaprimilo izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika, a na opasku novinara da vrijeme curi i da smo sve bliži stečaju, ponovio je da je on zadnji koji zaziva »uopće potrebu da do stečaja dođe«.

»Vrijeme curi, ja isto čekam kao i novinari, kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa«, izjavio je Horvat.

Na pitanje novinara, a vezano za Uljanik, ima li šanse da država »uskoči« kao poduzetnik, Horvat je odgovorio niječno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik