Općina Novi Grad Sarajevo finansijski podržala 24 početnika u biznisu

Bez autora
Oct 11 2018

Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović potpisao je ugovore za sufinansiranje troškova samostalnih poduzetnika – početnika u biznisu, čime je Općina Novi Grad podržala još 24 novoregistrirana početnika u biznisu.Ova mjera je podrška poduzetnicima koji prvi put osnivaju biznise u vidu obrta, trgovinske radnje ili ugostiteljstva, a koji su registrirani na području ove Općine. Već sada možemo reći da imamo u potpunosti realiziran plan u okviru kojeg smo početnike u biznisu podržali sredstvima u iznosu od 220.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo finansijski podržala 24 početnika u biznisuPomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović potpisao je ugovore za sufinansiranje troškova samostalnih poduzetnika – početnika u biznisu, čime je Općina Novi Grad podržala još 24 novoregistrirana početnika u biznisu.

Ova mjera je podrška poduzetnicima koji prvi put osnivaju biznise u vidu obrta, trgovinske radnje ili ugostiteljstva, a koji su registrirani na području ove Općine.

“Već sada možemo reći da imamo u potpunosti realiziran plan u okviru kojeg smo početnike u biznisu podržali sredstvima u iznosu od 220.000 KM. To pokazuje da Općina Novi Grad Sarajevo, osim što je interesantna domaćim i stranim investitorima kao najveće lokalno tržište, gdje je u prethodnom periodu došlo do povećanja broja novozaposlenih i smanjenja nezaposlenih osoba, postaje na neki način i poduzetnička zona, gdje imamo dosta novootvorenih biznisa, onih koji se registriraju kao obrti, trgovina, ugostitelji i zanatlije”, izjavio je Kahrović.

Dodao je da će u ovoj lokalnoj zajednici, po dosadašnjoj dinamici, ove godine biti podržano minimalno100 novootvorenih biznisa, te da je u nadležnoj općinskoj službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj do sada registrirano 274 nova biznisa, start up-a, što je jedna od najboljih godina u poslijeratnom periodu kada su u pitanju nove registracije u općini Novi Grad.

Kahrović je naglasio da će ova mjera zajedno sa ostalim koje Općina provodi putem Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj u smislu podrške privredi značajno doprinijeti parametrima koji će značiti ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik