Saudijska berza pala poslije prijetnji SAD

Bez autora
Oct 14 2018

Saudijska berza pala je za više od 6.8 procenata nakon što je američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio "ozbiljnom kaznom" zbog nestanka pisca i novinara Džamala Kašogija.Tramp je u intervjuu za CBS rekao "Isteraćemo to do kraja i biće ozbiljna kazna". Turske vlasti iznijele su bojazan da je Kašogi, saudijski novinar koji je radio za Vašington Post, ubijen nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra. Njega su, kako turske vlasti sumnjiče, ubili agenti Saudijske Arabije, a što kraljevstvo negira i tvrdi da su optužbe "neosnovane".

Saudijska berza pala poslije prijetnji SADSaudijska berza pala je za više od 6.8 procenata nakon što je američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio "ozbiljnom kaznom" zbog nestanka pisca i novinara Džamala Kašogija.

Tramp je u intervjuu za CBS rekao "Isteraćemo to do kraja i biće ozbiljna kazna", prenijela je agencija AP.

Turske vlasti iznijele su bojazan da je Kašogi, saudijski novinar koji je radio za Vašington Post, ubijen nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Njega su, kako turske vlasti sumnjiče, ubili agenti Saudijske Arabije, a što kraljevstvo negira i tvrdi da su optužbe "neosnovane".

Ipak, Saudijska Arabija nije pružila, zasad, nikakve dokaze da je Kašogi izašao iz konzulata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik