Objavljen poziv za finansijskog savetnika za "Komercijalnu banku"

Bez autora
Oct 15 2018

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije objavilo je danas poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za izbor finansijskog savetnika za prodaju udela Republike Srbije u "Komercijalnoj banci" a.d. iz Beograda. Od savetnika se očekuje da nakon detaljno izvršene analize prilika na tržištu, različitih modela privatizacije, kao i analize konkurencije na tržištu, predloži najbolju moguću strategiju i način prodaje akcija ove banke u vlasništvu države, sa ciljem izbora pouzdanog partnera i maksimizacije efekata od prodaje kapitala. Potrebno je da zainteresovane firme imaju značajno iskustvo u privatizaciji banaka, kao i da raspolažu timom iskusnih stručnjaka.

Objavljen poziv za finansijskog savetnika za "Komercijalnu banku"Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije objavilo je danas poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za izbor finansijskog savetnika za prodaju udela Republike Srbije u "Komercijalnoj banci" a.d. iz Beograda.

Od savetnika se očekuje da nakon detaljno izvršene analize prilika na tržištu, različitih modela privatizacije, kao i analize konkurencije na tržištu, predloži najbolju moguću strategiju i način prodaje akcija ove banke u vlasništvu države, sa ciljem izbora pouzdanog partnera i maksimizacije efekata od prodaje kapitala.

Potrebno je da zainteresovane firme imaju značajno iskustvo u privatizaciji banaka, kao i da raspolažu timom iskusnih stručnjaka.

Finansijski savetnik će biti izabran metodom izbora na osnovu cene i kvaliteta, a zahtev za dostavljanje ponuda biće dostavljen firmama koje uđu u uži izbor.

Poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti objavljen je na internet stranici Ministarstva finansija, u dnevnom listu „Politika“ i u „Fajnenšel tajmsu“.

Rok za dostavljanje izjave o zainteresovanosti je 12. novembar, objašnjava se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik