Najpoznatiji svetski trgovinski lanac proglasio bankrot

Bez autora
Oct 16 2018

Nekada dominantan američki trgovinski lanac, koji je promenio način na koji Amerikanci kupuju i žive, podneo je zahtev za bankrotstvo. Sirs, 132 godine star lanac trgovina u najbogatijoj zemlji sveta, godinama se već bori za opstanak, grcajući u dugovima.Kap koja je prelila čašu i naterala vlasnike da posegnu za bankrotom bilo je dug od 134 miliona dolara koji je dospevao na naplatu danas a koji jednostavno nisu mogli sebi da priušte da plate. Početkom leta su najavili zatvaranje čak 78 neprofitabilnih trgovina, od početka godine stavili su ključ u bravu 166 prodavnica, a ukupni dugovi Sirsa veći su od pet milijardi dolara.

Najpoznatiji svetski trgovinski lanac proglasio bankrotNekada dominantan američki trgovinski lanac, koji je promenio način na koji Amerikanci kupuju i žive, podneo je zahtev za bankrotstvo.

Sirs (Sears), 132 godine star lanac trgovina u najbogatijoj zemlji sveta, godinama se već bori za opstanak, grcajući u dugovima, prenosi B92.

Kap koja j prelila čašu i naterala vlasnike da posegnu za bankrotom bilo je dug od 134 miliona dolara koji je dospevao na naplatu danas a koji jednostavno nisu mogli sebi da priušte da plate.

Početkom leta su najavili zatvaranje čak 78 neprofitabilnih trgovina, od početka godine stavili su ključ u bravu 166 prodavnica, a ukupni dugovi Sirsa veći su od pet milijardi dolara, prenosi B92.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik