BiH na Sajmu dobavljača Volkswagena

Bez autora
Oct 16 2018

Think Digital tema je desetog međunarodnog sajma dobavljača Volkswagen grupacije IZB 2018. koji je u utorak počeo u Wolfsburgu u Njemačkoj, a koji je ove godine na jednom mjestu okupio 839 kompanija izlagača iz 34 države svijeta, podijeljenih u sedam sala. Ove godine na Sajmu se našlo i devet kompanija iz BiH koje su smještene u sali br.4 na zajedničkom štandu. Predstavljanje bh. kompanija na ovom prestižnom sajmu je samo jedna u nizu aktivnosti koju PK FBiH čini s ciljem unapređenja uvjeta privređivanja i predstavljanja potencijala bh. privrede. Naime, o potencijalima bh. automobilske industrije u svijetu se još ne zna dovoljno i ovo je prava prilika da se predstavimo najbolje što možemo, kazao je za Oslobođenje Mirsad Jašarspahić, predsjednik privredne komore FBiH, koji također učestvuje na Sajmu.

BiH na Sajmu dobavljača VolkswagenaThink Digital tema je desetog međunarodnog sajma dobavljača Volkswagen grupacije IZB 2018. koji je u utorak počeo u Wolfsburgu u Njemačkoj, a koji je ove godine na jednom mjestu okupio 839 kompanija izlagača iz 34 države svijeta, podijeljenih u sedam sala.

Ove godine na Sajmu se našlo i devet kompanija iz BiH koje su smještene u sali br.4 na zajedničkom štandu.

- Predstavljanje bh. kompanija na ovom prestižnom sajmu je samo jedna u nizu aktivnosti koju PK FBiH čini s ciljem unapređenja uvjeta privređivanja i predstavljanja potencijala bh. privrede. Naime, o potencijalima bh. automobilske industrije u svijetu se još ne zna dovoljno i ovo je prava prilika da se predstavimo najbolje što možemo, kazao je za Oslobođenje Mirsad Jašarspahić, predsjednik privredne komore FBiH, koji također učestvuje na Sajmu.

Prema njegovim riječima, na štandu BiH konstatno se održavaju sastanci i susreti zainteresovanih kompnija, a Sajam je odlična prilika za uspostavljanje daljih kontakata i saradnje, odnosno za planiranje daljih pravaca razvoja automobilske industrije.

Priliku da se pokažu u najboljem svijetlu imaju bh. kompanije Aluminij d.d. Mostar, CORE d.o.o. Sarajevo, EMKA Bekto Goražde, Plamingo d.o.o. Gračanica, Pobjeda d.d. Tešanj, Saraj – Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, TMD Group d.o.o. Gračanica, Wagner Automotiv d.o.o. Gradačac i Zinkteknik Bosnia d.o.o. Mostar.

Sajam koji se održava svake dvije godine organizovan je pod pokroviteljstvom WOB Agi trajaće do 18. oktobra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik