Pošta Slovenije prekinula pregovore o preuzimanju Tomosa

Bez autora
Oct 17 2018

Pošta Slovenije zaustavila je dubinski pregled poslovanja Tomosa i odustala od dalnjih koraka povezanih s kapitalnim ulaskom u kopersku kompaniju, rekao je direktor i vlasnik Tomosa Iztok Pikl. Poduzeće prema njegovim riječima treba samo obrtna sredstva, ali i dalje traži strateškog partnera. Dodao je kako je od 2015. godine kad je preuzeo Tomos koji je bio u likvidaciji, investirao dosta vlastitih sredstava. Priznao je da im je Financijska uprava blokirala račun, no naknadno su ipak podmirili sva dugovanja. Dug prema Hidriji od koje su preuzeli Tomos i o koje su unajmili poslovne prostore, iznosi 50.000 eura, a otvorena su i potraživanja još nekih kupaca i dobavljača.

Pošta Slovenije prekinula pregovore o preuzimanju TomosaPošta Slovenije zaustavila je dubinski pregled poslovanja Tomosa i odustala od dalnjih koraka povezanih s kapitalnim ulaskom u kopersku kompaniju, rekao je direktor i vlasnik Tomosa Iztok Pikl.

Poduzeće prema njegovim riječima treba samo obrtna sredstva, ali i dalje traži strateškog partnera. 

Dodao je kako je od 2015. godine kad je preuzeo Tomos koji je bio u likvidaciji, investirao dosta vlastitih sredstava. Priznao je da im je Financijska uprava blokirala račun, no naknadno su ipak podmirili sva dugovanja.

Dug prema Hidriji od koje su preuzeli Tomos i o koje su unajmili poslovne prostore, iznosi 50.000 eura, a otvorena su i potraživanja još nekih kupaca i dobavljača.

Što se tiče zabrane raspolaganja robnom markom tomos zbog duga prema Hidriji, Pikl je rekao da su podmirili sve tekuće obveze, a do konačnog prijenosa robne marke moraju podmiriti i preuzete obveze koje dospijevaju ove i iduće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik