Audi kažnjen sa 800 miliona eura

Bez autora
Oct 17 2018

Njemački proizvođač automobila Audi kažnjen je u utorak sa 800 miliona eura kazne zbog kršenja propisa i manipulacija oko ispušnih plinova dizel motora. Odluka je donesena u vezi s motorima sa šest i osam cilindara. Imajući u vidu navedene okolnosti, iz ove proizvodne tvrtke je objavljeno da će Audi grupa imati značajno umanjen finansijski učinak za tekuću godinu, dok će novčana kazna imati izravan utjecaj i na rezultate cjelokupne Volkswagen grupacije, prenose njemački mediji. Audi prihvata kaznu i neće uložiti žalbu, izvijestili su iz Volkswagen grupe. Volkswagen je već u junu kažnjen s milijardu eura kazne jer je utvrđeno da je omogućio prodaju više miliona automobila koji zagađuju zrak znatno više od propisanih normi.

Audi kažnjen sa 800 miliona euraNjemački proizvođač automobila Audi kažnjen je u utorak sa 800 miliona eura kazne zbog kršenja propisa i manipulacija oko ispušnih plinova dizel motora, prenosi Fena. Odluka je donesena u vezi s motorima sa šest i osam cilindara.

Imajući u vidu navedene okolnosti, iz ove proizvodne tvrtke je objavljeno da će Audi grupa imati značajno umanjen finansijski učinak za tekuću godinu, dok će novčana kazna imati izravan utjecaj i na rezultate cjelokupne Volkswagen grupacije, prenose njemački mediji.

Audi prihvata kaznu i neće uložiti žalbu, izvijestili su iz Volkswagen grupe.

Volkswagen je već u junu kažnjen s milijardu eura kazne jer je utvrđeno da je omogućio prodaju više miliona automobila koji zagađuju zrak znatno više od propisanih normi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik