Nove investicije u Srbiji - dugoročna orijentacija Ikee

Bez autora
Oct 21 2018

Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je danas regionalni diretor Ikee za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić. On je rekao da novim ulaganjem u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra u Bubanj potoku Ikea pokazuje jednu veliku, snažnu posvećenost Srbiji i srpskoj privredi. Širimo naše poslovanje, kreiramo jednu komercijalnu zonu u Bubanj potoku gde je prošle godine otvorena Robna kuća Ikea, koja je, inače, uspešno završila svoju prvu godinu poslovanja na nivou od 47 miliona evra ili 5,6 milijardi dinara i udelom na tržistu od 11 odsto, naveo je Lalić.

Nove investicije u Srbiji - dugoročna orijentacija IkeeUlazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je danas regionalni diretor Ikee za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Lalić je za Tanjug rekao da novim ulaganjem u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra u Bubanj potoku Ikea pokazuje jednu veliku, snažnu posvećenost Srbiji i srpskoj privredi.

"Širimo naše poslovanje, kreiramo jednu komercijalnu zonu u Bubanj potoku gde je prošle godine otvorena Robna kuća Ikea, koja je, inače, uspešno završila svoju prvu godinu poslovanja na nivou od 47 miliona evra ili 5,6 milijardi dinara i udelom na tržistu od 11 odsto", naveo je Lalić.

Kaže da Ikea planira da investira 50 miliona evra u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, kao i zapošljavanje još 400 radnika.

Time će se, kako je rekao, ukupan nivo investicija Ikee u Srbiji povećati na 120 miliona evra, a broj zaposlenih na skoro 900.

Beogradski trgovački centar u Bubanj potoku prostiraće se na 42.000 metara kvadratnih, a Lalić kaže da je plan da građevinski radovi počnu na proleće iduće godine, te da će biti potrebno 12 meseci da objekat bude spreman za otvaranje.

"Novi objekat će se nalaziti do Robne kuće Ikea. Tu smo još pre nekoliko godina kupili više zemlje nego što nam je potrebno za samu Robnu kuću, upravo imajući u vidu dugoročni razvoj", naveo je Lalić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik