Kod Kraljeva niče fabrika vredna 35 miliona evra, radiće 2.500 ljudi

Bez autora
Oct 21 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kraljevu radove na izgradnji fabrike tekstila Eurotay, koja će zaposliti ukupno 2.500 ljudi. Obilasku radova prisustvovali su predsednik Upravnog odbora turske Tay grupe Mesut Toprak, ministar za trgovinu Rasim Ljajić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić. Fabrika se gradi u Adranima kod Kraljeva, a investicija je vredna oko 35 miliona evra. Eurotay fabrika bi, kako je najavljeno, trebalo da bude otvorena u aprilu 2019. i već je na obuci 115 radnika. U prvoj fazi biće zaposleno između 400 i 700 radnika, a do 2023. ukupno 2.500 ljudi. Turska tekstilna kompanija Tay grupa kupila je imovinu kraljevačkog Autotransporta u stečaju za 260 miliona dinara. Investicija je počela da se realizuje nakon dogovora predsednika Srbije i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Turski investitor je najavio da će u okviru fabrike otvoriti i vrtić za decu svojih radnika.

Kod Kraljeva niče fabrika vredna 35 miliona evra, radiće 2.500 ljudiPredsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kraljevu radove na izgradnji fabrike tekstila Eurotay, koja će zaposliti ukupno 2.500 ljudi.

Obilasku radova prisustvovali su predsednik Upravnog odbora turske Tay grupe Mesut Toprak, ministar za trgovinu Rasim Ljajić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Fabrika se gradi u Adranima kod Kraljeva, a investicija je vredna oko 35 miliona evra.

Eurotay fabrika bi, kako je najavljeno, trebalo da bude otvorena u aprilu 2019. i već je na obuci 115 radnika.

U prvoj fazi biće zaposleno između 400 i 700 radnika, a do 2023. ukupno 2.500 ljudi.

Turska tekstilna kompanija Tay grupa kupila je imovinu kraljevačkog Autotransporta u stečaju za 260 miliona dinara.

Investicija je počela da se realizuje nakon dogovora predsednika Srbije i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Turski investitor je najavio da će u okviru fabrike otvoriti i vrtić za decu svojih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik