Poslovni forum Italija – BiH 6. novembra u Sarajevu

Bez autora
Dec 06 2018

Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini organizira 6. novembra u Sarajevu prvi Poslovni forum Italija – BiH, koji će okupiti italijanske firme koje rade u BiH kao i lokalne firme koje imaju posebne poslovne veze s Italijom.Obim bilateralne razmjene s Italijom je dostigao 1,5 milijardu eura godišnje, što je čini drugim privrednim partnerom Bosne i Hercegovine. Istodobno, italijanska preduzeća ovdje zapošljavaju više od 10.000 ljudi, tako da imaju krucijalnu ulogu po pitanju poboljšanja zaposlenosti i poslovnih izgleda u privredi, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Poslovni forum Italija – BiH 6. novembra u SarajevuAmbasada Italije u Bosni i Hercegovini organizira 6. novembra u Sarajevu prvi Poslovni forum Italija – BiH, koji će okupiti italijanske firme koje rade u BiH kao i lokalne firme koje imaju posebne poslovne veze s Italijom.

– Obim bilateralne razmjene s Italijom je dostigao 1,5 milijardu eura godišnje, što je čini drugim privrednim partnerom Bosne i Hercegovine. Istodobno, italijanska preduzeća ovdje zapošljavaju više od 10.000 ljudi, tako da imaju krucijalnu ulogu po pitanju poboljšanja zaposlenosti i poslovnih izgleda u privredi – saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Ideja foruma je stvaranje prostora za slobodno, nešematizirano razmišljanje i osiguranje dijeljenja pristupa s kreatorima politike. Također, forum će biti i mjesto susreta između preduzeća i ključnih partnera za razvoj novih ideja i istraživanje mogućih zajedničkih prilika, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik