Kineska vozila Borgward će se montirati u BiH, a prodavati u EU?

Bez autora
Nov 04 2018

Iz Privredne komore FBiH najavljeno je da će na platou ispred BBI centra biti organizirano izložena vozila marke Borgward. Ovih 6 vozila su prešla put od Pekinga do Sarajeva, simbolizujući time „put svile”, sa ciljem što bolje saradnje i povezivanja privreda BiH i NR Kine. Grupacija automotiva u Kini otkupila je njemački brend Borgward i planiraju proizvodnju elektro auta za EU tržište. Auta su napravljena po najsavremenijoj njemačkoj tehnologiji i EU standardima. Trenutno se proizvode u Pekingu u varijantama BX5, BX/ i potpuno električni Bxi 7. Dva automobila iz ove „ekspedicije“ biće zadržana u BiH radi predstavljanja na slijedećem Sajmu privrede u Mostaru, gdje će Kina biti zemlja partner.

Kineska vozila Borgward će se montirati u BiH, a prodavati u EU?Iz Privredne komore FBiH najavljeno je da će na platou ispred BBI centra biti organizirano izložena vozila marke Borgward.

Ovih 6 vozila su prešla put od Pekinga do Sarajeva, simbolizujući time „put svile”, sa ciljem što bolje saradnje i povezivanja privreda BiH i NR Kine.

Grupacija automotiva u Kini otkupila je njemački brend Borgward i planiraju proizvodnju elektro auta za EU tržište.

Auta su napravljena po najsavremenijoj njemačkoj tehnologiji i EU standardima. Trenutno se proizvode u Pekingu u varijantama BX5, BX/ i potpuno električni Bxi 7, piše BinisInfo.

Dva automobila iz ove „ekspedicije“ biće zadržana u BiH radi predstavljanja na slijedećem Sajmu privrede u Mostaru, gdje će Kina biti zemlja partner.

Privredna komora FBiH u saradnji sa ambasadorom u Kini Antonom Rillom i Ambasadom BiH u Pekingu koordinira ovaj za bh. privredu vrlo važan projekat, koji bi u konačnici mogao ishoditi proizvodnju određenih auto komponenti i SKD (mini montažu istih), rečeno je iz PK FBiH.

(SKD je montaža gotovih dijelova u finalni proizvod. Često se koristi u automobilskoj industriji kako bi se izbjeglo plaćanje carina. Napomena BI)

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik