Ina zaključila kupnju Enijevog udjela u plinskim poljima u Jadranu

Bez autora
Nov 15 2018

Ina je zaključila kupnju Enijevog udjela u plinskim poljima u sjevernom Jadranu, izvijestili su iz te kompanije, napominjući kako će se odmah po transakciji povećati Inina dnevna proizvodnja plina za oko 10%. Ina je 20. lipnja objavila da je dogovorila kupnju udjela talijanskog Enija u plinskim poljima u sjevernom Jadranu te da će postati potpuni vlasnik podružnice Eni Croatia BV i preuzeti samostalno upravljanje eksploatacijskim područjem Sjeverni Jadran i Marica po ispunjenju svih ugovornih uvjeta, uključujući i odobrenja tijela za tržišno natjecanje. Iz Ine u priopćenju navode kako su svi traženi uvjeti ispunjeni te je transakcija danas završena potpisom Isprave o prijenosu dionica Eni Croatia B.V., između Eni Internationala B.V. i Ine.

Ina zaključila kupnju Enijevog udjela u plinskim poljima u JadranuIna je zaključila kupnju Enijevog udjela u plinskim poljima u sjevernom Jadranu, izvijestili su iz te kompanije, napominjući kako će se odmah po transakciji povećati Inina dnevna proizvodnja plina za oko 10%.

Ina je 20. lipnja objavila da je dogovorila kupnju udjela talijanskog Enija u plinskim poljima u sjevernom Jadranu te da će postati potpuni vlasnik podružnice Eni Croatia BV i preuzeti samostalno upravljanje eksploatacijskim područjem Sjeverni Jadran i Marica po ispunjenju svih ugovornih uvjeta, uključujući i odobrenja tijela za tržišno natjecanje.

Iz Ine u priopćenju navode kako su svi traženi uvjeti ispunjeni te je transakcija danas završena potpisom Isprave o prijenosu dionica Eni Croatia B.V., između Eni Internationala B.V. i Ine.

Napominju kako će proizvedeni plin s eksploatacijskog područja Sjeverni Jadran biti usmjeravan prema opskrbnom sustavu Hrvatske, što će imati pozitivan učinak na sigurnost opskrbe hrvatskog tržišta plina dok će se proizvedeni plin s eksploatacijskog područja Marica nastaviti transportirati prema Italiji, u skladu s uvjetima Ugovora o prodaji plina koji su potpisali Ina i Eni.

Također, ovo će omogućiti Ini daljnja ulaganja u razradu postojećih eksploatacijska područja Sjeverni Jadran i Marica, ističu Iz Ine.

Prema ranije objavljenim informacijama iz Ine, transakcija pokriva 4,3 milijuna barela ekvivalenata nafte (boe) dokazanih i vjerojatnih rezervi te će povećati proizvodnju za oko 2.500 boe na dan (odnosno gotovo 380.000 prostornih metara plina na dan).

Ina će, kako su tada naveli, tako po prvi puta u svojoj povijesti biti jedini operater na nekom od odobalnih eksploatacijskih područja. Također, to će omogućiti Ini daljnja ulaganja u eksploatacijska područja Sjeverni Jadran i Marica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik