Tri zadatka za šeficu Ilona Maska

Bez autora
Nov 16 2018

Ilon Mask je dobio naslednicu, Robin Denholm pre kojom je sada izazovan period. Tesla motors je kompanija koja je dugo gomilala gubotke i tek prošli kvartal objaila da je konačno ostvaren profit tako da Robin mora da nastavi sa tim pozitivnim i profitabilnim psolovanjem, a to joj neće biti lako. Analitičari su izdvojili tri velika izazova koja stoje pred novom predsednicom uprave, a prvi se odnosi baš na Maska. Denholm će morati da kontroliše njegovo ponašanje i javne nastupe kao što su i objave na Tviteru, što je i deo nagodbe koju je postigao s američkom Komisijom za hartije od vrednosti. Drugo, mora da zaposli stručnjaka koji bi upravljao svakodnedvnim operacijama kompanije, neko kao što je Šeril Sendverg u Fejsbuku, odnosno neko ko bi bio desna ruka.

Tri zadatka za šeficu Ilona MaskaIlon Mask je dobio naslednicu, Robin Denholm pre kojom je sada izazovan period. Tesla motors je kompanija koja je dugo gomilala gubotke i tek prošli kvartal objaila da je konačno ostvaren profit tako da Robin mora da nastavi sa tim pozitivnim i profitabilnim psolovanjem, a to joj neće biti lako.

Analitičari CNN su izdvojili tri velika izazova koja stoje pred novom predsednicom uprave, a prvi se odnosi baš na Maska. Denholm će morati da kontroliše njegovo ponašanje i javne nastupe kao što su i objave na Tviteru, što je i deo nagodbe koju je postigao s američkom Komisijom za hartije od vrednosti.

Drugo, mora da zaposli stručnjaka koji bi upravljao svakodnedvnim operacijama kompanije, neko kao što je Šeril Sendverg u Fejsbuku, odnosno neko ko bi bio desna ruka.

Treće se odnosi na sledeći velili hit proizvod kompanije nakon Modela 3 – najavljeni su kamion i Roadster, pominju se pick-up ali i SUV model Tesla Y koji će biti baziran upravo na Modelu 3. Najvažnije je da sve odluke budu bazirane na poslovnoj logici, a ne na trenutnom raspoloženju Ilona Maska.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik