Turski velikan i Pošta Slovenije favoriti za preuzimanje Intereurope

Bez autora
Nov 18 2018

Za preuzimanje Intereuropa kandidirale su se četiri kompanije no čini se kako su favoriti turski logistički velikan Netlog Lojistic Hizmetleri te Pošta Slovenije. Ponude su predali i jedna od britanskih logističkih kompanija te ciparski Cassowary. Prodaje se 72 posto udjela, no sa samo 54,47 posto glasova. Ostalo su prioritetne dionice koje su bile izdane prije šest godina u zamjenu za pretvaranje dijela obveza u vlasnički kapital Intereurope, a vlasnice su postale banke vjerovnice. Posljednji pokušaj prodaje propao je prije dvije godine kad je jedini kandidat bio češko-malteški fond Tuffieh Funds. Analitičari vjeruju kako će ovoga puta prodaja biti realizirana.

Turski velikan i Pošta Slovenije favoriti za preuzimanje IntereuropeZa preuzimanje Intereuropa kandidirale su se četiri kompanije no čini se kako su favoriti turski logistički velikan Netlog Lojistic Hizmetleri te Pošta Slovenije, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Ponude su predali i jedna od britanskih logističkih kompanija te ciparski Cassowary.

Prodaje se 72 posto udjela, no sa samo 54,47 posto glasova. Ostalo su prioritetne dionice koje su bile izdane prije šest godina u zamjenu za pretvaranje dijela obveza u vlasnički kapital Intereurope, a vlasnice su postale banke vjerovnice.

Posljednji pokušaj prodaje propao je prije dvije godine kad je jedini kandidat bio češko-malteški fond Tuffieh Funds. Analitičari vjeruju kako će ovoga puta prodaja biti realizirana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik