Pivac upisuje četvrtinu dokapa Kraša u 1. krugu

Bez autora
Nov 18 2018

Najveći pojedinačni dioničar u Krašu tvrtka Mesna industrija Braća Pivac u širenju svog utjecaja u domaćoj prehrambenoj industriji, očekivano, kreće u novo ulaganje kojim će u najvećem domaćem konditoru zagrebačkom Krašu podebljati svoj udjel za iznos koji je trenutno nemoguće procijeniti. No, svakako će prijeći 25 odsto, i pritom odlukom dioničara biti lišena obveze objave javne ponude za preuzimanje. Član Uprave Mesne industrije Braća Pivac, ujedno prokurist u Mesnoj industriji Vajda, Neven Pivac potvrđuje da će njihova kompanija sudjelovati u kupnji dionica u prvom krugu Kraševa javnog poziva koji je prošli tjedan i objavljen, te kaže da će u cijelosti konzumirati svoje pravo po tom osnovu.

Pivac upisuje četvrtinu dokapa Kraša u 1. kruguNajveći pojedinačni dioničar u Krašu tvrtka Mesna industrija Braća Pivac u širenju svog utjecaja u domaćoj prehrambenoj industriji, očekivano, kreće u novo ulaganje kojim će u najvećem domaćem konditoru zagrebačkom Krašu podebljati svoj udjel za iznos koji je trenutno nemoguće procijeniti.

No, svakako će prijeći 25%, i pritom odlukom dioničara biti lišena obveze objave javne ponude za preuzimanje.

Član Uprave Mesne industrije Braća Pivac, ujedno prokurist u Mesnoj industriji Vajda, Neven Pivac potvrđuje da će njihova kompanija sudjelovati u kupnji dionica u prvom krugu Kraševa javnog poziva koji je prošli tjedan i objavljen, te kaže da će u cijelosti konzumirati svoje pravo po tom osnovu.

Nije moguće doznati koliko će od postojećih dioničara proporcionalno svom sadašnjem udjelu odgovoriti na poziv pa je i zanimljivo pitanje posebno glede sudjelovanja u dokapitalizaciji Kraš-Esop, drugog po veličini dioničara s blizu 20%.

Kako bilo, jasno je trenutačno jedino da će Pivac, nakon jučerašnje objave Kraševa poziva na upis novih dionica po cijeni od 405 kn, čime se planira prikupiti 25 do 50 mil. kuna novog kapitala, upisati 1/4 nove tranše, oko 311.200 dionica.

Vrijednost tog upisa u prvom krugu, s obzirom na jedinstvenu cijenu 5 kn višu od nominale, je oko 12,5 mil. kn. Ako ostane slobodnih dionica, vrlo vjerojatno ćemo i u drugom krugu sudjelovati, kazao je N. Pivac. Zanimljivo je da Kraš ima i odluku o uvjetnom kapitalu na iznos do 50% temeljnog kapitala (549 mil. kn).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik