Azimut remontuje borbena oklopna vozila, posao od 10 miliona dolara

Bez autora
Nov 18 2018

Članica Jomil grupe, preduzeće Azimut potpisalo je sa afričkom državom Mali i s Ministarstvom odbrane ugovor o remontu borbenih oklopnih vozila BRDM-2 i BTR-60. To je rekao generalni direktor "Jomil grupe" Jovan Čeković. On je dodao da je vrednost ugovora 10 miliona dolara, a da je ovu investiciju podržala i Srpska banka sa pola miliona evra. Dobili smo licencu Ministarstva odbrane za remont vojne opreme po svetu. To smo radili i u Angoli i Kongu. Ugovor s Malijem potpisan je na dve godine, što ne znači da se neće produžiti kako je to bio slučaj i sa ostalim afričkim zemljama sa kojima smo radili, rekao je Čeković.

Azimut remontuje borbena oklopna vozila, posao od 10 miliona dolaraČlanica Jomil grupe, preduzeće Azimut potpisalo je sa afričkom državom Mali i s Ministarstvom odbrane ugovor o remontu borbenih oklopnih vozila BRDM-2 i BTR-60.

To je rekao agenciji RINA generalni direktor "Jomil grupe" Jovan Čeković.

On je dodao da je vrednost ugovora 10 miliona dolara, a da je ovu investiciju podržala i Srpska banka sa pola miliona evra.

"Dobili smo licencu Ministarstva odbrane za remont vojne opreme po svetu. To smo radili i u Angoli i Kongu. Ugovor s Malijem potpisan je na dve godine, što ne znači da se neće produžiti kako je to bio slučaj i sa ostalim afričkim zemljama sa kojima smo radili”, rekao je Čeković za agenciju RINA.

Generalni direktor "Jomil grupe" Jovan Čeković navodi da je preduzeće "Azimut" specijalizovano za razvoj, proizvodnju i remont komponenata naoružanja i vojne opreme sa sedištem u Vrdniku, kod Novog Sada, i s pogonom u Baćevcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik