Prijave za prekvalifikacije za IT produžene do 24. novembra

Bez autora
Nov 20 2018

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je konkurs za prijavu na program Prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, zbog velikog interesovanja produžen do subote, 24. novembra.Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović objasnio je tim povodom da se rok produžava s obzirom na veliko interesovanje potencijalnih kandidata. Za razliku od sličnog kruga, koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, a odnosio se na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija je namenjen samo zaposlenima i to onim kandidatima koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima, precizirao je on.

Prijave za prekvalifikacije za IT produžene do 24. novembraKancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je konkurs za prijavu na program Prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, zbog velikog interesovanja produžen do subote, 24. novembra.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović objasnio je tim povodom da se rok produžava s obzirom na veliko interesovanje potencijalnih kandidata.

Za razliku od sličnog kruga, koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, a odnosio se na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija je namenjen samo zaposlenima i to onim kandidatima koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima, precizirao je on.

U ovom krugu prekvalifikacija, kako je naveo, želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere.

Prema njegovim rečima, predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova, pri čemu će program trajati devet meseci, uz obaveznu praksu u kompanijama.

Jovanović je dodao da je ovo nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je do sada obučeno 800 polaznika, sa ciljem da kao budući programeri početnici lakše pronađu posao u IT sektoru.

Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojem predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić.

Prijave na program se mogu podneti isključivo elektronski preko sajta itobuke.rs, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik