Vozom preko grada za par minuta

Bez autora
Apr 29 2010

Obnova petog i šestog koloseka na beogradskoj železničkoj stanici Prokop biće završena do kraja juna. U obnovu dva koloska, na osnovu ugovora Železnice Srbije i Energoprojekta, biće uloženo 335 miliona dinara, a poboljšani režim rada gradske železnice Beovoz može se očekivati do kraja ove godine.Očekuje se da remont devet elektromotornih vozova bude završen tokom leta i da najkasnije do kraja godine zaživi prva faza modernizacije Beovoza, kada će vozovi od Zemuna do Pančeva saobraćati u intervalu od 15 minuta.

Vozom preko grada za par minutaObnova petog i šestog koloseka na beogradskoj železničkoj stanici Prokop biće završena do kraja juna, kaže sekretar za saobraćaj Beograda Dragoljub Đakonović.

Đakonović je kazao će u obnovu dva koloska, na osnovu ugovora Železnice Srbije i Energoprojekta, biti uloženo 335 miliona dinara, i dodao da se poboljšani režim rada gradske železnice Beovoz može očekivati do kraja ove godine.

"Očekujemo da remont devet elektromotornih vozova bude završen tokom leta i da najkasnije do kraja godine zaživi prva faza modernizacije Beovoza, kada će vozovi od Zemuna do Pančeva saobraćati u intervalu od 15 minuta", istakao je on.

Đakonović je naveo da će se, nakon modernizacije, na primer, od stanice Novi Beograd do stanice Karađorđev park stizati za šest minuta, što će u vreme obnove mosta Gazela biti odlična alternativa za prelazak iz jednog u drugi deo grada.

Vozovi Beovoza stajaće na stanicama Zemun, Tošin bunar, Novi Beograd, Prokop, Karađorđev park, Vukov spomenik i Pančevački most i biće usklađeni sa ostalim linijama javnog gradskog prevoza, navodi se u saopštenju.

Tokom 2011. godine mreža će biti proširena od Zemuna do Batajnice, a u planu je i modernizacija Beovoza do Ripnja i od Pančevačkog mosta do Krnjače. Za dve do tri godine Beovoz će biti produžen od Resnika do Lazarevca, odnosno Mladenovca i od Rakovice do Umčara, ističe se u saopštenju.

Prokop se sprema i za metro

Đakonović je naglasio da je potrebno učiniti sve kako bi se stanica Prokop konačno kompletno završila. Procenjuje se da je za taj projekat, istakao je Đakonović, potrebno oko 110 miliona evra, koji bi se mogli obezbediti iz ruskog kredita. Đakonović je dodao da ispod ove stanice postoji prostor za stanicu budućeg beogradskog metroa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik