Jedinstveni registar računa tvrtki unapređuje poslovno okružeje u FBiH

Bez autora
Nov 21 2018

Davanjem pristupa Jedinstvenom registru računa poslovnih subjekata Poreznoj upravi i sudovima i, naravno, bankama, konstantno se ojačava provedba zakona i unapređuje poslovno okružeje u Federaciji BiH, rekla je federalna ministrica financija i zamjenica premijera FBiH Jelka Milićević.Projekt reforme fiskalnog sektora provodi se od 2015. kada je potpisan Memorandum o razumijevanju između američke veleposlanice Maureen Cormack i premijera Federacije BiH Fadila Novalića radi provedbe reformskih aktivnosti u fiskalnom sektoru. Jedinstveni registar računa poslovnih subjekata predstavlja još jedan od uspjeha zajedničke suradnje Federalnog ministarstva financija i USAID-ovog Projekta, istaknula je ministrica.

Jedinstveni registar računa tvrtki unapređuje poslovno okružeje u FBiHDavanjem pristupa Jedinstvenom registru računa poslovnih subjekata Poreznoj upravi i sudovima i, naravno, bankama, konstantno se ojačava provedba zakona i unapređuje poslovno okružeje u Federaciji BiH, rekla je federalna ministrica financija i zamjenica premijera FBiH Jelka Milićević na današnjem predstavljanju Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata koji je realiziran u okviru USAID-ovog Projekta reforme fiskalnog sektora.

Projekt reforme fiskalnog sektora provodi se od 2015. kada je potpisan Memorandum o razumijevanju između američke veleposlanice Maureen Cormack i premijera Federacije BiH Fadila Novalića radi provedbe reformskih aktivnosti u fiskalnom sektoru.

- Jedinstveni registar računa poslovnih subjekata predstavlja još jedan od uspjeha zajedničke suradnje Federalnog ministarstva financija i USAID-ovog Projekta - istaknula je ministrica.

U okviru tog projekta uspješno je uveden softver za planiranje proračuna za svih 10 županija u Federaciji, uveden je trezorski način poslovanja u gotovo 40 općina, što predstavlja značajan napredak na putu ka transparentnijem upravljanju javnim prihodima te, kao najznačajniji, urađen je Registar taksi i naknada u Federaciji BiH koji je Vlada FBiH usvojila u studenom 2017. i koji je objavljen na web stranici Ministarstva.

Ministrica je naglasila kako su ti uspjesi rezultat zajedničke suradnje i primjer kako međunarodna pomoć može biti iskorištena za dobrobit građana i poslovne zajednice, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik