“Potkozarje” prodaje objekat u Banjaluci

Bez autora
Nov 22 2018

Zemljoradnička zadruga “Potkozarje” u Romanovcima kod Gradiške, koja je već osam godina u stečaju, organizuje javnu licitaciju na kojoj će biti ponuđen poslovni prostor ovog preduzeća, čija je vrijednost procijenjena na 125.532 marke.Na dobošu će se 21. decembra, za kada je zakazana prodaja, naći objekat i dvorište u banjalučkoj ulici Sime Pandurevića 51, a imovina ne može biti prodata po cijeni nižoj od 33.100 KM. U zaključku o prodaji imovine stečajnog dužnika ZZ “Potkozarje” navedeno je da se ponuđena imovina prodaje u zatečenom pravnom statusu i viđenom stanju u momentu prodaje, te da se na kupce prenosi obim prava kojim prodavac raspolaže, kao i da se naknadni prigovori neće uzimati u obzir.

“Potkozarje” prodaje objekat u BanjaluciZemljoradnička zadruga “Potkozarje” u Romanovcima kod Gradiške, koja je već osam godina u stečaju, organizuje javnu licitaciju na kojoj će biti ponuđen poslovni prostor ovog preduzeća, čija je vrijednost procijenjena na 125.532 marke.

Na dobošu će se 21. decembra, za kada je zakazana prodaja, naći objekat i dvorište u banjalučkoj ulici Sime Pandurevića 51, a imovina ne može biti prodata po cijeni nižoj od 33.100 KM.

U zaključku o prodaji imovine stečajnog dužnika ZZ “Potkozarje” navedeno je da se ponuđena imovina prodaje u zatečenom pravnom statusu i viđenom stanju u momentu prodaje, te da se na kupce prenosi obim prava kojim prodavac raspolaže, kao i da se naknadni prigovori neće uzimati u obzir.

- Na javnom nadmetanju mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja su prethodno uplatila depozit u iznosu od 8.000 KM, a licitacija će se održati i ako na njoj učestvuje samo jedan ponuđač - navedeno je u zaključku.

Ponuđač čija ponuda bude prihvaćena, navedeno je, dužan je da u roku od 30 dana od dana održavanja licitacije plati kupoprodajnu cijenu nekretnine, te da najkasnije pet dana nakon plaćanja zaključi ugovor o kupovini.

Stečajni upravnik ZZ “Potkozarje” Milan Latinčić ističe za “Glas Srpske” da su za nekoliko objekata u vlasništvu zadruge na području Banjaluke više puta morali zakazivati licitacije kako bi ih prodali. 

- Smanjena je potražnja na tržištu nekretnina, pa potencijalni kupci kalkulišu kako bi spustili cijenu. Nadam se da će biti zainteresovanih za ovaj objekat u Banjaluci i da će prodaja biti uspješna - rekao je Latinčić i dodao da je ovo 17. po redu licitacija imovine ove zadruge.

Naglasio je da postoji još dosta objekata zadruge koji nisu licitirani, zbog nejasnih imovinsko-pravnih odnosa.

- Proces dokazivanja vlasništva ide veoma sporo. Za nekoliko objekata je ostalo nejasno da li su u vlasništvu zadruge ili države. Nastojimo već osam godina dokazati da je ta imovina vlasništvo zadruge, dok Pravobranilaštvo i opština Gradiška tvrde da je to njihovo. Ti upravni postupci predugo traju - rekao je Latinčić.

Dodao je da je pred stečaj zadruga poslovala veoma loše i zapošljavala svega 15 radnika, kojima je u proteklih godinu isplaćeno deset najnižih posljednjih plata.

Ponuđači

U zaključku o prodaji imovine stečajnog dužnika ZZ “Potkozarje” navedeno je da se u slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od ponude, prihvata druga najpovoljnija ponuda i tako redom do trećeg ponuđača. Takođe, ukoliko izabrani ponuđač ne uplati prodajnu cijenu u ostavljenom roku, smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat uplaćenog depozita. Četvrtom i ostalim ponuđačima uplaćeni depozit se vraća u roku od pet dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik