Beograd domaćin regionalne konferencije o inovacijama

Bez autora
Nov 29 2018

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića saopštio je danas da će Beograd 29. novembra biti domaćin regionalne ministarske konferencije o inovacijama "Innovation Talk 2018".Ovom prilikom, u Beogradu će se okupiti najrelevantniji akteri regionalnog inovacionog ekosistema koji će diskutovati o najvažnijim trendovima u oblasti tehnoloških inovacija. Reč je o državnoj digitalnoj agendi, četvrtoj industrijskoj revoluciji, tehnologijama budućnosti, pametnim gradovima, saradnji korporacija i startap kompanija i drugim trendovima.

Beograd domaćin regionalne konferencije o inovacijamaKabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića saopštio je danas da će Beograd 29. novembra biti domaćin regionalne ministarske konferencije o inovacijama "Innovation Talk 2018".

Ovom prilikom, u Beogradu će se okupiti najrelevantniji akteri regionalnog inovacionog ekosistema koji će diskutovati o najvažnijim trendovima u oblasti tehnoloških inovacija.

Reč je o državnoj digitalnoj agendi, četvrtoj industrijskoj revoluciji (Industrija 4.0), tehnologijama budućnosti (veštačka inteligencija, robotika, virtuelna realnost, blokčejn, big dejta), pametnim gradovima, saradnji korporacija i startap kompanija i drugim trendovima.

Na konferenciji će učestvovati ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar komunikacija i transporta Vlade BiH Ismir Jusko, ministarka zadužena za preduzetništvo u Vladi Albanije Sonila Ćato i ministar nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske Alen Šeranić.

Takođe, skupu će prisustvovati i direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju Martin Kern, direktor Slovačke inovacione i energetske agencije Artur Bobovnički, direktor Fonda za inovacije Makedonije Jovan Despotovski i direktor Fonda za inovacionu delatnost Srbije Ivan Rakonjac.

Učesnici konferencije biće i direktor Inicijative Digitalna Srbija Nebojša Đurđević, direktor "Mastercard" Balkan Artur Turemka, menadžer za startap i korporativne inovacije kompanije "Pricewaterhouse Coopers" Tanja Kuzman, direktor kompanije "TetraPak" Jovan Gligorijević, direktor za evoluciju proizvoda i mreže kompanije "Ericsson Sweden" Milan Bašić, Kosta Andrić iz digitalnog haba "ICTHub", Zoja Kukić iz organizacije "StartIt" i drugi.

Cilj konferencije jeste da učesnicima, predstavnicima inovacione i startap zajednice, privrede, javnog sektora i dilplomatskog kora predstavi najznačajnije trendove u oblasti inovacija i potencijale njihove primene u društvu i privredi, sa posebnim osvrtom na njihov uticaj na održivi rast i društveno blagostanje.

Konferencija Innovation Talk 2018, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, doprineće stvaranju povoljnog poslovnog i inovacionog ambijenta, naročito kroz povezivanje i otvaranje novih mogućnosti saradnje između regionalnih aktera.

Paralelno sa konferencijom, u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologiju (EIT Digital), biće održan beogradski događaj regionalnog projekta Meet&Match, odnosno "business2business" sastanci predstavnika perspektivnih srpskih startap kompanija i evropskih i domaćih korporacija, sa ciljem njihovog povezivanja i podsticanja međusobne saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik